Laszlo Balint, despre play-off: “Orice este posibil, trebuie să rezistăm presiunii”

Laszlo Balint, despre play-off: “Orice este posibil, trebuie să rezistăm presiunii”

Lider autoritar şi ca şi promovată în Liga 1 după 24 de etape, UTA se vede pusă, după ce FRF a oficializat play-off-ul cu înjumătăţire de puncte, în situaţia de a mai avea doar cinci puncte avans, în fruntea eşalonului fotbalistic secund. Laszlo Balint este conştient că o eventuală şi nedorită înfrângere în prima etapă a play-off-ului ar pune o presiune mare pe umerii echipei sale, care nu ar mai fi mare favorită. Antrenorul liderului se aşteaptă la orice în acest play-off şi speră ca jucătorii săi să fie puternici şi din punct de vedere mental, pentru a rezista luptei la promovare:

”Orice se poate întâmpla. Gândiți-vă că, totuși, sunt cele mai bune echipe din eșalonul secund, echipe importante, echipe cu potențial din multe puncte de vedere. Acest avans poate părea unul important la prima vedere, dar gândiți-vă… Doamne ferește! Noi suntem obligați să analizăm fiecare situație care ar putea apărea. În cazul în care UTA pierde primul meci, gândiți-vă sub ce presiune se va juca. Gândiți-vă dacă pierde două meciuri. Practic iese de pe locurile promovabile și are periclitat inclusiv locul de baraj. Asta este discuția pe care o punem, cumva, paralel cu disputarea tuturor meciurilor sau a celui play-off cu zece meciuri în care să se țină punctele.

Nu e totuna să pierzi un meci și să intri într-o presiune fantastică în disputarea unui play-off de cinci meciuri. Sau, să ai acel avans pe care nu l-am furat, l-am câștigat pe teren, prin munca noastră, în care ne-am fi permis și niște pași greșiți, chiar în contexul unui program destul aglomerat, în contextul în care am fi jucat acele zece meciuri împotriva celorlate cinci echipe cele mai bune din Liga a 2-a. Asta este. Mie, ca antrenor, asta îmi rămâne singurul lucru de făcut, să pregătesc cât mai bine echipa, să putem să rezistăm acestei presiuni”, a spus Laszlo Balint, la ProSport LIVE.

Decizia de a merge la TAS, pe seama conducerii

După ce FRF a anunţat că se aplică acest play-off de promovare, utiștii au amenințat forul fotbalistic cu TAS-ul. Întrebat dacă, între timp, conducerea și-a schimbat poziția, Laszlo Balint spune că de acest aspect se ocupă conducerea clubului, care analizează această posibilitate. ”Nu este treaba mea, este treaba conducerii. Am spus că vom ataca această decizie. Eu știu că rămâne în picioare decizia clubului de a ataca decizia federației de a pune acest play-off în aplicare, dar eu, ca antrenor, m-am delimitat de acest aspect, pentru că, până la urmă, nu este treaba mea să stau toată ziua în discuții cu avocații și să găsesc soluții de atacare a acestei decizii.

La momentul acesta, cel mai important pentru mine este să organizez cât se poate de bine perioada imediat următoare, să pregătesc echipa și să răspundem pe teren. Acesta este singurul lucru pe care pot eu să îl fac. Mai departe, detaliile legate de această atacare a deciziei vi le poate oferi cineva din conducere sau avocații cu care discută conducerea noastră”, a mai declarat Laszlo Balint, la ProSport LIVE.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *