La Felnac este stabilitate financiară, propice performanței

La Felnac este stabilitate financiară, propice performanței
0 comments, 29/07/2016, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

Victoria Felnac s-a numărat printre surprizele plăcute ale returului ediției trecute de campionat în Liga a IV-a. După ce la finalul anului trecut împărţea ultima poziție a clasamentului cu Șimandul, cu numai cinci puncte adunate, „alb-roșii” lui Cuedan au terminat sezonul în forţă, la „cota” 25, fără vreo emoţie privind retrogradarea. Cum Ioan Maliţa a câştigat alegerile, devenind din vara acestui an primar al comunei, e clar că “VI-FE” are de partea sa şi mai multe atuuri în tentativa de a urca în elita fotbalului judeţean. “Suntem obligaţi să facem un pas în faţă şi să ne îndeplinim toate promisiunile din campanie. Odată cu instalarea lui Ionică Maliţa în funcţia de primar, pot spune că avem toate atuurile la îndemână pentru a face o treabă bună. Bugetul va fi puţin mai mare decât în sezonul trecut, dovadă că am şi făcut unele transferuri importante. Am funcţionat ca şi club sportiv încă de anul trecut, dar colaborarea cu Primăria era oarecum pe avarie, pentru că tot ce ţinea de suport financiar era asigurat de domnul Maliţa. De acum lucrurile se vor schimba, în sensul că vom primi sprijin important şi din partea Primăriei, astfel că pot spune că vom avea parte de o stabilitate financiară”, ne-a declarat preşedintele clubului, Dan Ristin.
Ristin: “Avem stabilitate financiară”
Felnacul are ambiţii mari pentru sezonul viitor, iar baza sportivă – recent modernizată – e acum una dintre cele mai cochete din judeţ: “Pentru sezonul viitor obiectivul e o clasare în prima jumătate a clasamentului, nu putem totuşi încă să ne comparăm cu echipe precum Lipova, Crişul, Pecica sau Sîntana, care au experienţă mare la acest nivel dar şi posibilităţi financiare pentru a transfera jucători importanţi. Eu zic că suntem acoperiţi pe toate posturile, am adus jucătorii pe care ni i-am dorit şi cu care am discutat încă de la sfârşitul sezonului. Baza sportivă e ok, s-au făcut lucrări şi reparaţii, mai vrem să punem la punct un sistem performant de irigaţii. Aşteptăm cu nerăbdare startul campionatului!”, încheie Ristin.
Întăriri importante pentru “VI-FE”
Felnacul s-a reunit sub comanda antrenorului Dan Cuedan încă de săptămâna trecută, iar transferurile nu s-au lăsat aşteptate. Ovidiu Paşcalău (ex Pâncota), mijlocaşul Claudiu Borteş şi atacantul Radu Popa (ambii ex Lipova), fundaşii Gabor (ex Pecica), Moisă (Lipova) şi juniorul Butura (Giarmata) sunt cele mai importante nume noi din tabăra Felnacului, o decizie în privinţa lui Iercan (Zăbrani), aflat în probe, urmând să se ia până la sfârşitul săptămânii. În schimb, Victoria s-a despărţit de căpitanul Maxim, care a plecat în Germania, unde şi-a şi găsit echipă, dar şi de Lingurar, Rotar, Stan şi Baroti. “VI-FE” s-a impus în primul test estival, scor 4-1, în faţa celor de la Unirea Şeitin, pentru echipa lui Cuedan marcând Borteş 3 şi Butura.
Debut cu brio în amicale
În al doilea amical, disputat miercuri, “alb-roşii” au jucat cu timişenii de la Millenium Giarmata. Echipa lui Cuedan a ţinut piept cu brio divizionarei „C”, încheind la egalitate, scor 1-1. Oaspeţii au condus cu 1-0, după un gol marcat din 11 metri, dar Felnacul a egalat în partea a doua, prin reuşita lui Felnacichi, din minutul 72. “Un test foarte util, împotriva unei echipe bune, care a avut la dispoziţie două garnituri”, ne-a declarant Cuedan. Sâmbătă, Felnacul va disputa un nou amical, la Orţişoara.
Dan Cuedan e mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie şi e optimist că echipa poate depăşi rezultatul din sezonul trecut:
Cuedan: “Putem îndeplini obiectivul”
“Tot timpul spun că cel mai bun lot e cel pe care îl am, cu toate că dacă am mai rezolva 1-2 jucători ar şi mai bine. Ne-am înţeles cu câţiva jucători, unii sunt rezolvaţi, iar alţii în curs de rezolvare. Putem îndeplini obiectivul – locurile 1-8, chiar vrem să avem un parcurs şi mai bun decât în returul ediţiei trecute de campionat. Faptul că domnul Maliţa e primar e foarte bine, sunt sigur că îşi va face treaba în folosul comunităţii, iar asta se va reflecta şi în activitatea clubului nostru. Eu zic că era un avantaj şi în anii trecuţi, când practic dânsul a susţinut necondiţionat echipa.” Cuedan crede că principalii beneficiari ai fenomenului sunt localnicii din Felnac, care merită să aibă parte în week-end de fotbal şi până la urmă de un spectacol sportiv:
Bucurie pentru localnici
“Să nu uităm că sportul în general e cel mai bun ambasador al unei comunităţi. O comună cum este Felnacul are ce să le ofere localnicilor la sfârşit de săptămână, vrem să le oferim bucurie oamenilor. Îi aşteptăm să fie alături de noi şi le promitem că vom da totul pentru un parcurs cât mai bun.” Cei de la “VI-FE” au parte de o săptămână solicitantă, cu antrenamente zilnic, plus două amicale, iar mai apoi se va intra în program ceva mai “aerisit”, cu trei antrenamente săptămânal. În programul Felnacului mai figurează amicalele cu Dorobanţi, de pe 6 august, Mailat, în 10 august, la Vladimirescu, în 13 august şi cu Turnu, în 16 august.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.