La 77 de ani de existenţă, UTA îşi omagiază cel mai bun marcator! Planuri mari la nivel de board

La 77 de ani de existenţă, UTA îşi omagiază cel mai bun marcator! Planuri mari la nivel de board

UTA împlineşte astăzi 77 de ani de existenţă, iar suflarea arădeană îi este alături “Bătrânei Doamne”, echipă fanion a oraşului. Cu această ocazie, la salonul VIP al arenei „Francisc Neuman”, se lansează cartea „Gioni Broșovszky – ultimul mare romantic”, la mai bine de trei decenii după dispariția celui care a fost cel mai bun marcator al Bătrânei Doamne în Liga 1. Tribuna a II-a a arenei  va purta, începând de astăzi, numele lui Gioni Broșovszky. „Astăzi, 18 aprilie 2022, se împlinesc șapte decenii și șapte ani de când Francisc Neuman a fondat UTA, echipa de legendă a Aradului. Creația baronului avea să facă numele orașului cunoscut în întreaga lume. Din acea primăvară a lui 1945 și până azi, „Bătrâna Doamnă” a adus și aduce bucurii imense. A știut să găsească forță interioară, așa cum a învățat de la marii ei campioni, să poată depăși orice obstacol. E moștenirea primită de la bunici și părinți, transmisă până către copiii timpului nostru. Ei, la rândul lor, vor spune cea mai frumoasă poveste a Aradului celor care vor veni. Aniversarea de 77 de ani o dedicăm unuia dintre marii eroi ai noștri: Ladislau Broșovszky, cel mai bun marcator roș-alb din toate timpurile. „Gioni” a stabilit un record probabil imposibil de depășit, marcând „suta” de goluri pentru UTA pe prima scenă. Au trecut mai bine de trei decenii de când a plecat, dar tot ce i-a oferit „Bătrânei Doamne” îl păstrează mereu în prima linie a marilor ași ai Aradului. Astăzi, 18 aprilie, de la ora 19, la salonul VIP de la Arena Francisc Neuman, are loc lansarea cărții „Gioni Brosovszky – ultimul mare romantic”, scrisă de Radu Romanescu și Ionel Costin. Un omagiu pentru UTA și pentru marele ei campion. Vă așteptăm!”, se arată într-un comunicat al clubului de pe uta-arad.ro. Dar suporterii UTA-ei freamătă după vremurile de glorie, iar dacă echipa actuală nu se simte prea bine în Liga 1, veştile privind viitorul sunt ceva mai bune. După 9 ani, de când proiectul noii UTA a pornit din Liga a IV-a, bazându-se în special pe fondurile autorităților locale, sunt șanse mari ca luna viitoare structura conducerii clubului să sufere schimbări importante. Bugetul clubului ar primi o importantă infuzie de capital privat, adică exact ceea ce lipsește pentru o echipă competitivă, iar pentru o imagine şi mai bună a fost atras în proiect şi fostul internaţional Ilie Dumitrescu, analist la Digi Sport, care probabil va ocupa o funcţie în noua conducere a clubului.

Se prefigurează o importantă infuzie de capital, cu oameni de afaceri arădeni în prim-plan

Dar, ce este mai important, adică factorul financiar, va fi asigurat de câţiva oameni de afaceri arădeni, uniţi în jurul lui Simion Apreutese, patronul International Alexander Holding, care a mai sponsorizat UTA timp de două sezoane, în perioada 2019-2021, cu investiții totale de aproximativ 350 de mii de euro. În vara anului trecut, nemulțumit de unele aspecte, Apreutese nu a mai prelungit parteneriatul și a ales să o susțină pe CSA Steaua, în Liga a II-a. În acest an a revenit însă la sentimente mai bune și pare dispus să reia finanțarea, doar că la un alt nivel, mult mai puternic. Asta cu condiţia să preia cu totul clubul, achitând creditările și datoriile existente, alături de alți trei importanți parteneri, și ei oameni de afaceri arădeni. Este vorba despre Marius Grada, managerul firmei Romasia, partener al clubului UTA de câțiva ani buni încoace, Cătălin Nathan Juncan, cu afaceri în domeniul transporturilor și logisticii și nu numai, în SUA şi Rudi Vizental, fost director al BRD Arad, acum CEO-ul celui mai important fond de investiții românesc, Roca Investments. Toată afacerea ar fi fost girată şi de Suporter Club UTA, Alexandru Meszar urmând să rămână pentru o perioadă în boardul clubului. Discuţiile sunt foarte avansate şi actele ar urma să fie semnate luna viitoare. Cel puțin încă un sezon, clubul rămâne organizat sub formă de ONG, după care intenția este spre înființarea unei Societăți pe Acțiuni, cu partea de „socios”, orice suporter putând cotiza și având apoi putere în alegerea conducerii clubului.

Ilie Dumitrescu, atras de proiect! Poenaru ar putea fi noul antrenor, dar Balint e tentat să revină

Din punct de vedere al situaţiei sportive, UTA nu traversează cea mai bună perioadă. Şi-a ratat în mare măsură obiectivul de final de sezon, clasarea pe unul din primele două locuri de play-out, care asigură prezenţa în barajul pentru Conference League, iar în Sâmbăta Mare are meci foarte important cu Chindia, pentru evitarea locului 13, de baraj pentru menținerea în Liga 1. Jocul slab şi rezultatele sub aşteptări îl dau ca şi plecat pe Ionuţ Badea de la UTA, iar noua conducere ar lucra deja intens pentru numirea unui nou antrenor, din vară încolo. Ilie Poenaru, cel care în sezonul precedent le-a condus pe Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, se află în capul listei, deci favorit, însă nu este scos din calcule nici fostul tehnician ce a promovat UTA după 12 ani de absenţă din elită, Laszlo Balint, prezent în tribune atât la derby-ul cu Rapid, de la Arad cât şi la Sfântu Gheorghe, unde a stat în secuime alături de Ilie Dumitrescu, care nu o dată şi-a arătat simpatia faţă de Balint. Apoi, în ceea ce privește colaborarea cu impresarii pentru viitoarele transferuri, se aude că clubul nu va mai lucra doar pe filiera Bogdan Apostu, Giovanni şi Victor Becali sau Mihai Joița fiind alţi agenţi cu care s-ar putea colabora.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.