Kaiacistele CSM-ului au cucerit două titluri naţionale

Kaiacistele CSM-ului au cucerit două titluri naţionale

Kaiaciştii de la CSM Arad au concurat în cadrul Campionatelor Naţionale de primăvară pentru juniori, programate la Bascov-Budeasa. Clubul arădean a fost reprezentat în probele de juniori II de cinci sportivi, antrenaţi de Gorbe Laszlo şi Alexandru Stoian: Carmen Petre, Natalia Ciocluţ, Alexandra Almaşi, Gabriela Cenădan şi Ioan Sabău. Performerele delegaţiei CSM-ului au fost Carmen Petre şi Natalia Ciocluţ, care au cucerit medaliile de aur în probele de kaiac dublu, 500 şi 3000 de metri şi argintul în proba de kaiac dublu 200 de metri! Performanţe cu care kaiacul arădean nu s-a mai întâlnit de o bună bucată de timp:

De două ori aur şi o dată argint!

Din câte cunosc, Aradul nu a mai avut campioane naţionale de vreo 20 şi ceva de ani, performanţa fetelor este de excepţie. Au învins favoritele probelor, sportivele puternicelor cluburi Olimpia şi Triumf Bucureşti, la capătul unor curse extrem de strânse, mai ales la 3.000 de metri, unde s-a mers cap la cap. În afara mea, care ştiam ce pot aceste fete, nimeni nu se aştepta ca ele să câştige. I-am lăsat fără cuvinte pe cei din Bucureşti!”, ne-a declarat antrenorul coordonator al secţiei de kaiac-canoe la CSM Arad, Gorbe Laszlo.

Spre lotul naţional

Carmen şi Natalia au 16 ani şi sunt eleve ale Liceului cu Program Sportiv, iar în viitorul apropiat au şanse bune să fie cooptate în lotul naţionale de junioare. Alexandra Almaşi şi Gabriela Cenădan au obţinut şi ele clasări bune, în apropierea podiumului: locul 4 la kaiac dublu 3000 de metri şi locul 5 la kaiac dublu 200 şi 500 de metri. Singurul băiat de la CSM Arad prezent la startul competiţiei de la Bascov a obţinut următoarele rezultate în probele de kaiac simplu: locul 1 în finala B (sinonim cu poziţia a noua a probei) la 1000 de metri, locul 7 în finala B la 200 de metri şi locul 10 la 3.000 de metri.

Program încărcat

Pentru kaiacştii de la CSM Arad urmează în continuare un program competiţional încărcat: maratonul de 28 de kilometri de la Timişoara, programat în 24 mai, apoi regata internaţională de la Orşova, din perioada 5-7 iunie, Memorial la Hunedoara, în 26 iunie, Europene de dragon boat în perioada 26 iunie – 6 iulie, în Italia şi Maraton pe Mureş, la mijlocul lunii iulie.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *