Juniorii mari ai UTA-ei visează la titlu şi….UEFA Youth League!

Juniorii mari ai UTA-ei visează la titlu şi….UEFA Youth League!

Federația Română de Fotbal a înghețat toate competițiile oficiale rezervate copiilor și juniorilor, cu excepția Ligii Elitelor la categoria de vârstă Under 19. Campioana naţională a juniorilor mari va evolua în ediția următoare a UEFA Youth League, iar UEFA aşteaptă ca fiecare ţară să îşi desemneze reprezentantele pe teren, conform meritului sportiv. Dinspre Casa Fotbalului nu avem veşti până acum, cu privire la finalizarea sezonului, cu toate că există deja scenarii. Cele mai probabile sunt ori o finală cu trofeul pe masă între liderii din cele două serii, UTA în vest şi Viitorul Constanţa în est, ori un turneu de „4” la Bucureşti.

La acest turneu final ar urma să ia parte, alături de cele două echipe amintite mai sus, ocupantele locurilor doi din fiecare serie, CFR Cluj din vest, respectiv Dinamo sau FCSB din est, cele două mari rivale din capitală fiind la egalitate de puncte. „Câinii roşii” au însă avantajul meciurilor directe.

Cert este că tinerii utişti visează la UEFA Youth League, cea mai prestigioasă competiție de tineret din Europa. Dar, pe de altă parte, majoritatea componenţilor susţin în luna iunie şi proba de Bacalaureat, un alt examen important din viaţa lor.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *