Ionuţ Badea îşi prezintă planurile tactice şi dezvăluie care e relaţia cu Apostu

Ionuţ Badea îşi prezintă planurile tactice şi dezvăluie care e relaţia cu Apostu

Unul dintre motivele pentru care UTA a apelat la Ionuț Badea pentru postul de antrenor a fost și legat și de criteriul tactic, noul antrenor împărtăşind cam aceleaşi principii de joc ca şi Laszlo Balint: „Joacă și același sistem al lui Gyuszi Balint, 4-2-3-1 și am zis să nu dăm peste cap jucătorii, în așa fel încât să facem o treabă bună și să ne atingem obiectivele”, a spus Attila Brosovszki, managerul general al „Bătrânei Doamne”, completat la conferinţa de presă de Badea: „Depinde de situație, sistemul este important să îl alegi în funcție de caracteristicile jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. UTA poate juca conform caracteristicilor mai multe sisteme, de la 4-2-3-1 la 4-3-3. Un alt sistem cu trei apărători sau cu cinci apărători ar necesita mai mult timp de lucru și atunci ar putea fi un oarecare șoc pe care trebuie să-l atenuezi cu exercitii, dar în timp. Deci e posibil să nu vedeți un asemenea sistem deocamdată, altfel maniera mea este aceea de a face un fotbal complet. UTA are în componență jucători și dotați din punct de vedere defensiv și ofensiv, există creativitate. E nevoie, poate, de mai multă viteză, dar am înțeles că trebuie să vină acum un mijlocaș lateral, cu o forță explozivă mult peste medie. Acum, la nivel de alegeri pentru primul 11, toată lumea este cumva în stand-by, după care, în funcție de ce o să arate jucătorii în teren, o să luăm decizii în privința lor. Se pot face mai multe lucruri, sunt adeptul fotbalului complet”. Ca și Laszlo Balint, Ionuț Badea are o relație strânsă cu impresarul Bogdan Apostu, căruia i-a și botezat băieții. Până pe 14 februarie, când se închide perioada de transferuri în România, cei doi ar mai putea lucra la ușoara îmbunătățire a lotului, mai ales că UTA-ei îi lipsește cel puțin un mijlocaș central după plecarea argentinianului Passaglia.

„Sunt adeptul fotbalului complet, la UTA există creativitate”

„Bogdan Apostu mă poate ajuta la nivel de comunicare. Am cu el o relație de peste 20 de ani, din 2001 de când ne cunoaștem. L-am și antrenat, dar asta nu ne-a afectat absolut deloc relația noastră din privat sau relația profesională pe care de-a lungul timpului am avut-o, ca jucător sau agent, transferând prin el anumiți fotbaliști care au dat satisfacție. Am o doză de idealism mare în mine, iar influențele nu au fost niciodată decât subliminale. Niciodată nu au trecut peste un prag, care să fie decizional, deci tot ce s-a întâmplat de-a lungul timpului a fost strict legat de profesie, ce a fost în privat a rămas în privat. Vreau să spun că pe mine nu m-a împiedicat relația asta să ajung la națională sau la echipele pe care le-am antrenat și cu rezultatele avute, la fel cum nici pe el nu l-a influențat ceea ce avem noi prin transferurile pe care le-a făcut și numărul lor cu alte cluburi. În ceea ce privește lotul unei echipe, tot timpul este loc de mai bine. Cu siguranță, dacă va interveni ceva pe radarul scouterilor sau antrenorilor, un posibil jucător peste medie, ne putem gândi. Dar, decizia finală va fi luată de către domnul Meszar. El este cel care se ocupă de partea financiară și atunci e important să avem acest tip de triunghi decisional. Oricum, lotul este peste medie şi întotdeauna am fost adeptul să lucrez cu ce este la dispoziție în acel moment”, a menționat noul „principal” al arădenilor.

Debut greu pentru noul antrenor al UTA-ei: trei meciuri în opt zile!

Debutul lui Badea la UTA va fi foarte greu, mai ales că acesta va avea de gestionat trei meciuri în opt zile. După confruntarea cu Sepsi, de sâmbătă, urmează deplasarea din „fieful” campioanei “en-titre” şi liderului CFR Cluj, de marți și apoi vizita lui Dinamo, de pe 13 februarie. Badea nu are rezultate notabile în Liga 1, chiar dacă a mai trecut pe la numeroase echipe de-a lungul anilor, precum FC Brașov, Oțelul, Concordia Chiajna, FC Argeș sau Astra Giurgiu, cu cea din urmă fiind cel mai aproape de un trofeu, despărţindu-l 20 de minute de câștigarea Cupei României în primăvara anului trecut, în finala cu CSU Craiova. UTA ocupă locul 10 în Liga 1, cu 28 de puncte după 23 de etape, la şapte lungimi distanţă de zona de play-off. Următorul meci al arădenilor este programat sâmbătă, ora 13:30, împotriva celor de la Sepsi OSK.

(foto: UTA Arad, facebook)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.