Începe marea finală: Univ.Goldiş ICIM şi CSM Târgovişte îşi dispută un nou titlu

Începe marea finală: Univ.Goldiş ICIM şi CSM Târgovişte îşi dispută un nou titlu
0 comments, 26/04/2014, by , in Baschet, Ultimele stiri

Marile rivale din baschetul feminin românesc se ciocnesc din nou în finala campionatului, una care se anunţă şi de această dată pasionantă şi spectaculoasă. De două decenii, Aradul şi Târgoviştea dau ora exactă în Liga Naţională, cele două echipe împărţindu-şi titlurile ani de-a rândul. În sezonul trecut, Univ.Goldiş ICIM răsturna calculele hârtiei şi cucerea titlul în “decisivul” de la Târgovişte, iar acum are ocazia de a-şi confirma statutul de favorită. Atât din punct de vedere al avantajului terenului propriu, ca urmare a clasării superioare în sezonul regulat, cât şi al lotului de jucătoare, ceva mai valoros în special dacă vorbim de piesele de bază.

Aradul porneşte cu prima şansă, dar este posibil orice

Dacă în sezonul regulat cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe teren propriu, diferenţa a făcut-o semifinala Cupei României, câştigată la limită de arădence, din nou în Cetatea Chindiei. În play-off, Aradul nu a avut probleme cu Timişoara şi apoi cu Sepsi, în timp ce Târgoviştea a trecut în sferturi de Olimpia Braşov şi apoi, în semifinale, de CSU Alba Iulia. Practic, cele mai în formă echipe ale campionatului îşi dau întâlnire în marea finală, ca aproape de fiecare dată în ultimii 20 de ani. Jose Araujo are la dispoziţie tot lotul, singura jucătoare incertă fiind Milovanovic, în recuperare după accidentarea la gleznă. Atmosfera este excelentă în echipa arădeană, care deja a cucerit un trofeu în acest sezon, Cupa României, succes repurtat chiar în fieful rivalei, la Târgovişte.

Cheia e la americance: 11 jucătoare de peste Ocean fac legea în finală

Dar “galben-albastrele” vor eventul şi cucerirea celui de-al 10 titlu naţional, misiune perfect posibilă dacă Brosovszky şi colegele sale vor pune în scenă acelaşi joc impecabil arătat la turneul final al Cupei României, dar şi în play-off-ul campionatului. Cheia finalei e fără îndoială în mâna americancelor: Rhoads, Cosby, Engelman, Coker, Broomfield şi Williams pe de o parte, respectiv Green, Givens, Poole, Smith şi Sanford pe de altă parte. Brosovszky şi Crăciun, respectiv Stoenescu şi Huţanu sunt soluţiile autohtone viabile din cele două echipe, ambele bazându-se pe un joc bine organizat. CSM Târgovişte soseşte la Arad încă de duminică, urmând să beneficieze de poziţii de antrenament în fiecare zi. Un rol foarte important, dacă nu chiar decisiv, îl va juca publicul arădean, de fiecare dată la datorie când vine vorba de marile meciuri. Fanii vor fi cu siguranţă din nou al 6-lea jucător, iar atmosfera din Polivalentă se anunţă şi de această dată electrizantă.

Marcel Urban: “Suntem pregătiţi, le simt pe fete concentrate”

Suntem pregătiţi pentru finală, le simt pe fete concentrate şi dornice de a-şi trece în cont un titlu, ceea ce ar fi o premieră pentru multe dintre ele. Va fi foarte greu, Târgovişte va da o replică puternică şi ştim că nimeni nu putea anticipa rezultatul final în toate meciurile directe disputate până acum. Oricum, aşteptăm suporterii să vină să vadă meciurile pe viu, avem nevoie de ei, aşa cum am mai spus-o, şi le pregătim mai multe surprize”, a spus preşedintele Univ.Goldiş ICIM, Marcel Urban, pentru site-ul oficial al clubului. Conducerea clubului arădean şi-a luat măsuri şi a pus în vânzare, încă de astăzi, biletele pentru primele două meciuri, la casiera sălii (5 lei pentru fiecare meci), tocmai pentru a se evita aglomeraţia de dinaintea partidelor.

S-au pus în vânzare bilete, iar suporterilor li se pregătesc surprize

Se anunţă de asemenea şi câteva surprize pentru suporteri, astfel că spectacolul este gata să înceapă. Finala Arad – Târgovişte se joacă după sistemul “cel mai bun din 5 meciuri”, cu primele două la Arad, marţi de la ora 18 şi miercuri de la ora 19, ambele în direct pe Digi Sport 3. Ultimul act al campionatului se va muta apoi pe 6 şi dacă va mai fi nevoie pe 7 mai, la Târgovişte, pentru ca un eventual meci decisiv să aibă loc la Arad, pe 12 mai.

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.