ICIM întrerupe seria neagră cu o victorie clară în derby

ICIM întrerupe seria neagră cu o victorie clară în derby
0 comments, 08/02/2019, by , in Baschet, Ultimele stiri

Baschetbalistele ICIM-lui au arătat în această după amiază o cu totul altă față, după o victorie entuziasmantă în deplasare, la Târgoviște, într-un meci contând pentru etapa a 7-a, prima a returului! Trupa pregătită din această săptămână de Bogdan Bulj s-a impus cu 70-52 pe terenul marii rivale CSM şi astfel întrerupe seria de şase înfrângeri la rând din grupa roşie a Ligii Naţionale.

Galben-albastrele au făcut în Cetatea Chindiei cel mai bun meci al sezonului, la capătul unei prestații solide, mai ales după pauză. Trei sferturi din 4 câştigate, cu 13 recuperări mai multe față de adversare şi un procentaj la aruncările de două puncte de 57% față de doar 33% al Târgoviștei sunt doar câteva dintre aspectele statistice care reflectă diferența netă din teren.

Dacă după primele 20 de minute de joc echilibrul a fost aproape perfect, pauza de la cabine le-a prins bine arădencelor. Desprinderea s-a produs în sfertul al treilea, când de la 32-30 pentru Târgoviște, a urmat un run de 25-8 pentru ICIM!

Destiny Williams a reușit al 3-lea „double-double” din tot atâtea partide pentru trupa arădeană, cu 14 puncte și 15 recuperări. Cea mai bună marcatoare a meciului a fost sârboaica Hadzovic, autoare a 22 de puncte.

Victoria este cu atât mai surprinzătoare cu cât ICIM s-a prezentat în derby cu un lot subţire, după plecările lui Deura şi Neagu şi cu o americancă Lee aflată la debutul în maieul galben-albastru, dar încă neintegrată perfect în mecanismul echipei arădene, fapt pentru care a şi jucat doar 14 minute.

Delegația arădeană se întoarce în această seară cu avionul de la București, cu o cursă de linie (ora 21:15).

„Felicit fetele pentu victorie, au avut o energie bună, au luptat exact cum le-am cerut, motivate, am ținut Târgoviștea la doar 50 de puncte marcate. Am avut o apărare bună, am oprit tranziția lor. Este o victorie foarte importantă pentru că ne încarcă moralul cu încredere. Trebuie să muncim foarte mult de acum încolo, iar acest rezultat ne obligă la mai mult în meciurile următoare”, au fost primele cuvinte ale sârbului Bulj la finalul partidei de astăzi, pentru baschetarad.ro.

La debutul în primul mandat ca antrenor principal la FCC ICIM, Bogdan Bulj reușea și atunci să obțină victoria. În 21 ianuarie 2017, galben-albastrele se impuneau pe teren propriu, tot în fața CSM-ului din Târgoviște, la 3 puncte, 72-69.

ICIM rămâne pe locul 5 în clasament, cu 22 de puncte, la trei distanţă de ocupanta poziţiei a patra, Olimpia Braşov – diferenţă greu de recuperat în etapele rămase până la play-off. În schimb, Târgoviştea se menţine pe poziţia a treia, cu 26 de puncte.

Următorul joc în campionat pentru trupa lui Bulj este programat tot în deplasare, la Brașov, în fața formației locale Olimpia CSU.

CSM Târgoviște – FCC ICIM Arad 52-70
(12-12, 16-18, 11-25, 13-15)

Principalele marcatoare de la Târgoviște: Poole 15 puncte, Kilin 10 și Coker 8.

Marcatoare FCC ICIM: Hadzovic 22 puncte, Williams 14, Dzombeta 13, Fodor 10, Ardelean 5, Lee 4 și Ciotir 2.

foto: fcc icim (baschetarad.ro)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *