ICIM e pe cod roşu: a pierdut iar, la Timişoara şi e ultima!

ICIM e pe cod roşu: a pierdut iar, la Timişoara şi e ultima!
0 comments, 22/10/2017, by , in Baschet, Ultimele stiri

Situaţie inexplicabilă şi în acelaşi timp impardonabilă la FCC ICIM Arad, echipă care începea sezonul Ligii Naţionale cu un nou sponsor dar şi cu sute de mii de euro alocaţi din bugetul local, fiind după UTA cea mai bine susţinută echipă arădeană, de către administraţia locală.

Numai că, la fel ca şi în cazul fotbalului, rezultatele nu se văd deloc, sau hai să zicem că se lasă îndelung aşteptate. Altfel nu ne explicăm parcursul foarte slab al “galben-albastrelor” în acest debut stagional, cu patru înfrângeri din tot atâtea meciuri în campionat. Cea mai recentă a fost consemnată aseară, la Timişoara, acolo unde nou promovata SCM a câştigat destul de clar în faţa ICIM-ului, după ce şi în Cupa României le-a luat “faţa” arădencelor, la general. Cu o conducere a clubului care are partea ei de vină, după o campanie de transferuri modestă (una din americance a şi plecat – fără să fie încă înlocuită, iar alte jucătoare aduse sunt sub aşteptări), Bogdan Bulj se vede pus în ingrata situaţie de a conta doar pe 6-7 jucătoare.
O nouă înfrângere pe Bega
Aşa s-a întâmplat şi pe Bega, unde din angrenajul formaţiei de pe Mureş a lipsit din nou sârboaica Hadzovic, cu o situaţie cel puţin curioasă din punct de vedere medical. De asemenea, alte patru jucătoare nu s-au ridicat de pe bancă, semn că lotul e subţire de tot, iar unele jucătoare sunt doar la număr. Revenind la meciul de aseară, de la Timişoara, să menţionăm că ICIM a condus doar în debut, cu 10-4, după care “alb-violetele” au preluat total iniţiativa şi nu au mai cedat-o până în final. Cu trioul american Conwright – Burdgess – Lloyd, Timişoara a făcut legea, iar arădeanca Brosovszky şi-a adus şi ea contribuţia la victoria echipei sale, cu 9 puncte. Totuşi, echilibrul s-a păstrat până la pauza mare, diferenţa făcându-se în sfertul al treilea, 56-46. Trupa lui Bulj a revenit, apoi, la o singură posesie, 56-53, însă finalul le-a aparţinut în totalitate timişorencelor, superioare în special la capitolul recuperări.
Baschetul arădean, încotro?!
S-a terminat 73-63 (17-17, 20-19, 19-10, 17-17), iar ICIM rămâne la cota 0 în clasament, ocupând incredibilul loc 10, ultimul! SCM a avut două jucătoare în double-double, Burdgess, 13 puncte, 10 recuperari (indice de 20 la eficiență) și Lloyd, 11 puncte, 11 recuperari. Pentru ICIM, Nagy a fost aproape de double-double, 11 puncte, 9 recuperări (19 la eficiență), iar Wingate a fost coșgetera, cu 18 puncte. Au mai jucat: Montgomey 15 (2×3), Tavic 12 (1×3), Mercea 5 (1×3), Ferenczi 2 şi Ciotir. E clar că dacă lucrurile nu se schimbă, iar lotul nu primeşte întăriri, ICIM va repeta figura din ultimii ani, adică va mai bifa un sezon cel mult mediocru.

Foto: baschetarad.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *