Halterofilul Adrian Lingurar debutează la Mondialele cadeţilor

Halterofilul Adrian Lingurar debutează la Mondialele cadeţilor

Adrian Lingurar este una dintre marile speranţe ale secţiei de haltere de la CSM Arad. Sportivul pregătit de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan pleacă la sfârşitul acestei săptămâni la Lima, în Peru, pentru a participa la Campionatele Mondiale de juniori II (cadeţi), programate în perioada 6-13 aprilie. Lingurar este debutant la Mondiale, urmând să concureze la categoria +94 de kilograme: Adrian Lingurar are 17 ani şi este multiplu campion naţional la cadeţi, juniori şi tineret.

Jigău îl vede în primii şase

Nu a concurat până acum nici la Europene, debutează direct la Mondiale. Am mare încredere în el şi eu zic că se poate clasa sigur în primii şase, dar sper să pişte chiar o medalie! Competiţia principală pentru el este Campionatul European de cadeţi, din Suedia, din perioada 31 iulie – 9 august, când se va bate pentru titlul continental”, ne-a declarat antrenorul său, Adrian Jigău.

Vizitiu scapă de operaţie

Celălalt nume greu al secţiei de haltere, Florin Vizitiu, a avut un debut de an ceva mai complicat, cu unele probleme medicale, depăşite însă: „Florin a fost suspect de fisură de menisc, dar în urma investigaţiilor medicale s-a constatat că nu e nimic grav. Principalul său obiectiv în acest an este Mondialul de seniori din toamnă, unde obiectivul este o clasare în primii şase şi calificarea la Jocurile Olimpice!”, mai spune Adi Jigău.

Următoarea competiţie pe plan intern este Cupa României de seniori, etapa calificări pentru Campionatul Naţional, programată în perioada 21-24 aprilie, la Bucureşti. CSM Arad a înscris în competiţie zece sportivi.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *