Grand Prix de aruncări, în primăvară, pe arena Gloria

Grand Prix de aruncări, în primăvară, pe arena Gloria

Arena Gloria revine, din primăvara anului viitor, în circuitul marilor competiţii naţionale. Astfel, profesorul Constantin Miclea, antrenor al secţiei de atletism la CSM Arad, ne-a confirmat că Aradul va găzdui în 2018 un important concurs ce deschide practic sezonul în aer liber: “Federaţia ne-a anunţat oficial că vom găzdui, în 5 mai, Grand Prix-ul open de aruncări, pe care încercăm, dacă vom avea susţinere financiară, să îl facem chiar cu caracter internaţional, cu participarea unor sportivi din ţări vecine. Este un concurs important, de care vrem să ne achităm cât mai bine, ca şi organizare, mai ales că Aradul e un centru atletic important în strategia gândită de Federaţie.”
Arena arădeană ar mai putea găzdui, anul viitor, alte competiţii interne incluse în calendarul Federaţiei: “Am mai cerut 1-2 competiţii naţionale, în special de copii, dar vrem să găzduim şi Naţionalele de aruncări. Rămâne să vedem dacă ni se vor mai acorda şi alte organizări, totul urmând să se decidă în perioada următoare, când preşedinţii asociaţiilor judeţene de atletism vom avea o întâlnire cu conducerea Federaţiei”, mai spune Miclea. Să mai menţionăm că zilnic, pe arena Gloria, se pregătesc aproximativ 30 de atleţi, cu vârste între 9 şi 18 ani, aparţinând de CSS Gloria şi CS Municipal.
Vă reamintim că stadionul situat în zona centrală a municipiului a mai găzdui în 2015 şi 2016 Campionate Naţionale de aruncări lungi, iar anul trecut a fost gazda Cupei Europei de aruncări, competiţie internaţională majoră, unde arădeanul Andrei Gag, produs al CS Municipal, acum legitimat la CSM Bucureşti, cucerea aurul continental în proba de aruncarea greutăţii.
Foto: Ioan Virag

Tags:
Grand Prix

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *