GM Balog Imre câştigătorul “Cupei Vados 2011”

GM Balog Imre câştigătorul “Cupei Vados 2011”

A şasea ediţie a Cupei Vados a adus la start un impresionant număr de jucatori  145, un record pentru turneul din acest an, ceea ce face ca editia 2011 să fie cel mai puternic open de sah rapid al anului în România, atât din punct de vedere al numărului de jucatori cât si al valorii premiilor puse în joc! Castigătorul turneului nu este nimeni altul decât învingătorul de la Arad Open 2011, marele maestru maghiar Balog Imre, care a dominat categoric turneul şi a terminat, cu 8,5 puncte, la o distanţă de 1,5 puncte de un grup de 8 jucători, despărţiţi de criteriile de departajare. Astfel, podiumul a fost completat de ceilalţi doi mari maeştri prezenţi, Alin Berescu si Vladislav Nevednichy.

Au mai obţinut premii: Dorin Lazar, Codrut Florescu şi Petrut Sandor pentru clasamentul general, Siclovan Daniel la juniori sub 16 ani, Suciu Dinu la jucători cu elo sub 2200, Zamfir Moldovan la sub 2000, Florin Cijof la sub 1800.

Dintre jucătorii arădeni, cei mai buni au fost Ovidiu Popa, Sandu Ungureanu, ambii cu 6,5 puncte, Ervin Mozes, Marius Chereches si Dan Bichiceanu, toti cu 6 puncte.

Am remarcat numarul mare de copii prezenţi la start, atât din Arad cât şi din Timişoara. Au fost oferite premii aici pe categorii de vârstă, la 8, 10 şi 12 ani. Astfel, campion absolut la 8 ani a fost Ungureanu Alexandru (Flacăra Parta), primele 3 locuri la băieti fiind ocupate aici de Bogdan David (Sah Club Vados), Mihnea Juravle (ACS Dumbravita) şi Alexandru Moldovan (Mediator Giarmata Vii), iar la fete de Daria Georgiu (CSS 1 Timisoara), Diana Jurj (Sah Club Vados) şi Ana-Maria Farcas (ACS Dumbravita).

Campion absolut la 10 ani a fost Razvan Vass (Sah Club Vados); în urma lui primii 3 băieti au fost Denis Alboni (CSS 1 Timisoara), Daniel Homone (Clubul de Sah Dudestii Noi) şi Bogdan Vadasan (Sah Club Vados) iar la fete Petronela Paraschiv (CSS 1 Timisoara), Amalia Szavu (Clubul de Sah Dudestii Noi) şi Anna Mihailescu (Sah Club Vados).

Cel mai bun jucator la 12 ani a fost o fată – Debora Szavu (Clubul de Sah Dudestii Noi). În urma ei pe primele 3 locuri la băieti Beneamin Lucati (ACS Dumbravita), Andrei Hincu (CSS 1 Timisoara) si Victor Macinic (Sah Club Vados). Primele 3 fete la această categorie au fost Andreea Szvetlik (Victoria Nadlac), Andrada Bogdan-Ciorba (ACS Dumbravita) si Laura Pirvu (Sah Club Vados).

Cel mai norocos participant s-a dovedit Adrian Puscas, care a câştigat premiul ”Lucky Loser”, oferit prin tragere la sorţi unuia din jucatorii care nu au fost premiati.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *