Gimnastele arădene au urcat pe podiumul naţional

Gimnastele arădene au urcat pe podiumul naţional

Campionatele Naţionale de junioare III la gimnastică artistică au consemnat rezultate notabile pentru CSM Arad. Concursul desfăşurat în week-end, la Buzău, a fost de bun augur pentru fetele pregătite de Ciprian Hegyi şi Carina Franiov. Echipa de nivel 1 (9 ani), formată din Iasmina Neacşu, Daria Goina şi Patricia Lador, a cucerit medalia de argint, iar echipa de nivel 2 (10 ani), compusă din sportivele Daria Berar, Cristina Vesa şi Iana Lupşa, a obţinut bronzul naţional. Tot la nivelul 2, toate cele trei gimnaste ale CSM-ului s-au calificat pentru finalele naţionale din toamnă, pe aparate şi la individual compus.

Pe podium cu ambele echipe!

În finalele de la nivelul 1, Patricia Lador s-a ales cu bronzul la paralele, tot ea ocupând locul şase la sărituri. Daria Goina a ocupat locul patru la paralele, iar Iasmina Neacşu s-a clasat pe cinci la bîrnă şi pe opt la sărituri. „Cele mici au fost la primul lor concurs naţional, deci au debutat în circuitul competiţional. Au terminat pe locul doi din 13 echipe, iar ce merită subliniat este că doar noi am avut o echipă formată din trei gimnaste, restul cluburilor au avut patru fete în concurs. Am făcut un concurs fără ratare, iar exerciţiile au fost apreciate de cei de la Federaţie, care ne-au felicitat pentru rezultate”, ne-a declarat antrenorul de la CSM Arad, Ciprian Hegyi.

Medalie şi la individual

O performanţă importantă este clasarea pe podiumul naţional cu ambele echipe, ceea ce demonstrează că gimnastica artistică arădeană este pe un drum bun, iar viitorul e asigurat: „La nivelul 2, cele trei sportive şi-au făcut treaba în proba pe echipe, calificându-se şi pentru finalele de la individual, adică între primele 24 din 42 de participante. Din 20 de cluburi şi un total de 102 gimnaste, am fost singurul club cu două medalii la echipe, lucru mai rar întâlnit, care nu poate decât să ne bucure şi să ne ambiţioneze şi mai mult pe viitor”, mai spune Ciprian Hegyi. Antrenorii CSM-ului nu uită să mulţumească celor care îi sprijină, fără de care aceste rezultate nu erau posibile:

În toamnă urmează finalele

Aducem mulţumiri conducerii clubului, în special domnului director Vasile Păltineanu, care ne sprijină permanent, conducerii şcolilor unde învaţă fetele dar şi părinţilor acestor minunaţi copii, care sunt mereu alături de noi”, încheie Hegyi. Pentru gimnastele arădene urmează o pauză competiţională, dar asta nu înseamnă că e vacanţă. Fetele se vor antrena regulat, se speră la un cantonament pe litoral, iar în august urmează un stagiu comun de pregătire, la Arad, alături de o delegaţie din Belgia. Pentru ca în toamnă să urmeze finalele naţionale la individual, cu noi posibile medalii.

Foto: Arad Gym (facebook)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *