FRF începe să intimideze UTA, printr-un…anonim: “Cred că nu au nicio şansă la TAS!”

FRF începe să intimideze UTA, printr-un…anonim: “Cred că nu au nicio şansă la TAS!”

Până ca UTA să și demonstreze faptic că a mers la TAS împotriva FRF, Liga2.ro a contactat un reprezentant al federației bine ancorat în acest subiect pentru a explica ce șanse de câștig are echipa arădeană la Lausanne. Acesta e de părere că altul este motivul pentru care UTA iese public și afirmă că merge la TAS, acțiunea fiind una de a pune presiune mai degrabă pe adversarii din play-off, nu pe forul condus de Răzvan Burleanu, față de care, până de curând, nu îndrăznea să iasă public pentru a declara ceva împotriva sa.

”Având în vedere o adresă FIFA, cred că nu au nicio șansă. Ei au fost de acord să joace play-off / play-out, au militat pentru treaba asta și au spus că vor să joace restrâns, dar să li se lase punctele. Păi tu ce vrei, să-ți menți avantajul, dar vrei să joci doar cinci meciuri ca să rămâi sută la sută promovat? Aici este o presiune neloială, pe care ei o pun nu pe FRF, ci pe ceilalți competitori, de fapt. Este o încercare de a pune presiune pe ceilalți competitori, ceilalți colegi de-ai lor. Bă, oricum mă duc la TAS și dacă reușesc sau nu reușesc! Dacă luăm clasamentul și ne uităm pe meciurile disputate, în afară de Petrolul, ei nu au bătut pe nimeni. Asta e problema lor, de fapt. Că nu au bătut pe nimeni. Le e frică. Ei au bătut doar pe Petrolul, în ambele meciuri. Și aici e problema, faptul că vor juca împotriva unor echipe puternice, între ghilimele.

Meritul lor, și nu poate nimeni să-l dea la o parte, este faptul că au reușit să se capaciteze cu echipele mici. Ei, diferența de puncte, au făcut-o cu echipele de acest gen. Au câștigat meciurile cu echipele mici, pe când ceilalți – nu. Ei, în etapa a 19-a, aveau patru puncte diferență. Diferența asta mare, de acum, au făcut-o în retur și cu un meci nejucat. Această diferență este și datorată faptului că ei au câștigat trei puncte la ”masa verde” (n.r. – cu Sportul Snagov, chiar înainte de suspendarea campionatului) față de celelalte cinci adversare. Argeșul, de exemplu, a câștigat punctele astea pe teren, nu la ”masa verde”. Ba chiar, Snagovul a încurcat pe Rapid”, susține, pentru Liga2.ro, federalul, care a dorit să-i rămână protejată identitatea.

Sursa Liga2.ro dă exemplu și câteva piste pe care UTA le-a putea urma într-un apel la TAS, doar într-una având șanse de câștig, însă, în această situație, ar apela la o ”acțiune neloială” față de toți adversarii din Liga 2. Totodată, lansează și o întrebare pentru arădeni. Ce ar fi făcut facă FRF ar fi urmat exemplul altor țări și ar fi decis ”înghețarea” competiției fără ca cineva să promoveze.

”Acum depinde și ce ceri la TAS. E foarte important. Dacă cer să fie declarați direct promovați sunt direct perdanți. Nu pot cere treaba asta, pentru că nu vor câștiga niciodată. La TAS primează meritul sportiv. Dacă cer să rămână valabile toate punctele și să se joace tur / retur, atunci e altceva. Dacă îi duce mintea să ceară desfășurarea sezonului în integralitatea lui, e altă discuție. Dacă ei cer să se desfășoare cinci etape cu menținerea de puncte, atunci sunt perdanți direct. Dacă cer să se joace toate etape, atunci este o acțiune neloială, pentru că majoritatea echipelor stau acum, în timp ce primele șase clasate se pregătesc.

Altceva. Dacă federația aplica o măsură, pe care o regăsim în alte campionate, și ”îngheța” fără promovare și fără retrogradare, ce făcea UTA atunci? Dacă mergea la TAS în situația atunci, chiar că nu avea nicio șansă. Pentru că era o măsură luată în situație de criză, dispusă de Guvernul României. Așa, li s-a dat șansa de a-și realiza obiectivul. Lucrurile au fost analizate foarte atent. Nu s-a luat o decizie doar de dragul de a fi luată. Aceste analize au durat o lună și jumătate și s-a analizat tot contextul”, a mai spus federalul.

(sursă liga2prosport.ro)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *