Formalitate la debutul în play-off: Univ.Goldiş ICIM – Danzio Timişoara 76-40

Formalitate la debutul în play-off: Univ.Goldiş ICIM – Danzio Timişoara 76-40
0 comments, 01/04/2014, by , in Baschet, Ultimele stiri

Proaspăt deţinătoare a Cupei României, Univ.Goldiş ICIM a debutat în această seară în play-off-ul campionatului. Doar 3-400 de spectatori s-au adunat în Polivalentă pentru a le aplauda şi susţine pe arădence, care cu această ocazie le-au prezentat fanilor şi trofeul câştigat săptămâna trecută la Târgovişte. Revenind la play-off, să spunem că disputa din „sferturi” cu BCM Danzio Timişoara, care se joacă după sistemul „cel mai bun din 3 meciuri”, este la discreţia totală a liderului sezonului regulat. Prima dovadă a venit astăzi, Rhoads et.company trecând la pas de gruparea de pe Bega, care şi-a atins deja obiectivul – calificarea în primele 8 echipe ale campionatului.

Coker în zi de graţie, s-a „rupt” Milovanovic

Jose Araujo a menajat-o pe Williams, nerefăcută complet după accidentarea la genunchi, în rest evoluând toate cele 12 jucătoare trecute pe foaie. „Galben-albastrele” au început ca din puşcă partida şi după doar trei minute scorul era 10-0, tripla lui Moni Brosovszky obligându-l pe Dan Ionescu să ceară timeout. Timişoara s-a trezit pe mâna sârboaicelor Pesovic şi Marjanovic, 15-9 în minutul 6, dar finalul sfertului a fost din nou la discreţia totală a gazdelor, care şi-au permis să facă pe alocuri şi spectacol, 28-11 la finalul primelor zece minute. Cu Monique Coker în mare poftă de joc, Univ.Goldiş ICIM a făcut legea şi în sfertul doi, care a consemnat, din păcate şi accidentarea Suzanei Milovanovic, scoasă pe braţe de pe teren (min.14) în urma unei entorse de gleznă.

Araujo a rulat tot lotul; Williams a fost menajată

Oaspetele aproape că nu au existat până la pauza mare, scor 48-17, astfel că Araujo şi-a permis să ruleze în partea a doua tot lotul, cu accent pe jucătoarele din linia a doua. Asta s-a văzut şi pe tabelă, Timişoara reuşind să păstreze în limite decente proporţiile scorului, fără însă a reuşi să câştige vreun sfert. Finalul a consemnat o victorie clară a campioanei „en-titre”, scor 76-40 (28-11, 20-6, 11-8, 17-15). Pentru Univ.Goldiş ICIM au evoluat: Coker 18, Cosby 11 (3×3), Engelman 9 (1×3), Broomfield 9, Rhoads 6 (1×3), Moraru 6 (2×3), Manta 5, Crăciun 4, Mercea 4, Brosovszky 2, Milovanovic 2 şi Manea.

Meciul „2” se joacă vineri, la Timişoara

BCM Danzio Timişoara a răspuns cu: Marjanovic 12, Stoiedin 8, Sasebes 7 (1×3), Zivadinovic 6, Pesovic 5, Zidaru 2, Ardelean, Neagu şi Steiner. Calificarea în careul de aşi se va tranşa vineri de la ora 15, la Timişoara, când este programat meciul cu numărul 2. Se anunţă o nouă formalitate pentru arădence, ca şi calificate în semifinalele Ligii Naţionale, acolo unde foarte probabil vor da piept cu adversara din finala Cupei României, Sepsi Sfântu Gheorghe.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *