FCU Craiova – UTA 1-1 (0-0) Egal cu mititeii lui Mititelu

FCU Craiova – UTA 1-1 (0-0) Egal cu mititeii lui Mititelu

„Bătrâna Doamnă” smulge un punct grație golului reușit de „girafa” Ongaro, în prelungiri, pe Arena Ion Oblemenco din capitala Olteniei. Am folosit personificarea în sens invers datorită înălțimii jucătorului canadian, care măsoară 1,98 metri. Arădenii păstrează o linie de clasament, hai să-i spunem pozitivă pe terenuri străine, unde au pierdut doar 3 meciuri din 14, având, ce-i drept, nu mai puțin de opt rezultate de egalitate!

Cele două echipe nu au arătat cine știe ce fotbal în uvertura etapei #27, însă partea secundă a întâlnirii a salvat un meci cel puțin anost până la pauză. În primele minute, gazdele au trecut pe lângă deschiderea scorului, dar șansa a fost de partea lui Iacob. Nigerianul Otele, preferat titular de Ionuț Badea, a avut golul în vârful bocancului, dar l-a țintit pe juniorul Popa din poarta amfitrionilor (20). Antrenorul a vorbit de lucruri inaceptabile privind lipsa de incisivitate în atac, acuzând și arbitrajul brigăzii conduse de Adrian Cojocaru din Galați. Badea s-a referit la acțiunea golului înscris de Ubbink (86), dar acest lucru s-a întâmplat după ce arbitrul a fluierat, ca urmare a faptului că, în urma unui duel cu Mercioiu, intrat în locul lui Isac (71), croatul Kovacic a rămas întins la pământ. Nu sunt proști cei care cad la un duel pentru minge în propriul careu. Șansele ca arbitrul să oprească jocul sunt destul de mari.

Revenind la cursul jocului, să amintim de zmeul înălțat de Otele (40), dar și de ratarea lui Miculescu, cel care l-a luat la țintă pe Popa (49), cu un șut din interiorul careului. Deschiderea de scor a venit din capul italianului Campagno la centrarea belgianului Baeten (1-0, 56), care l-a învins pe goalkeeper-ul utist cu o lovitură care le-a amintit nostalgicilor de reușita lui Gullit în poarta lui Dasaev în finala Campionatului European de fotbal din 1988, dintre Olanda și URSS. Apoi Ubbink, olandezul nostru, și-a adus aminte că poartă banderola de căpitan al echipei și a trimis un șut respins în corner (65), lovitură de colț în urma căreia albanezul Batha a trimis cu capul în bara din dreapta junelui oltean. Și a venit golul lui Ongaro, cu șpițul din 12 metri, după așezarea înțeleaptă cu călcâiul a lituanianului Baravykas (1-1, 91), astfel că roș-albii au bifat al cincilea meci consecutiv fără înfrângere în campionat, dintre care patru au fost remize…

După mai bine de 270 de minute, UTA a reușit să înscrie și nu ne rămâne decât să sperăm la o avalanșă de goluri vineri, tot de la ora 17:30, când la Arad sosește „lanterna roșie”, Academica Clinceni. Pentru încleștarea cu ilfovenii vor lipsi Benga și Batha, suspendați din cauza cartonașelor galbene acumulate în partida cu oltenii.

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.