FCC UAV a pierdut cumva calculat la Alexandria, pentru un prim tur de play-off mai accesibil

FCC UAV a pierdut cumva calculat la Alexandria, pentru un prim tur de play-off mai accesibil

Miercuri s-au desfăşurat ultimele meciuri ale sezonului regulat 2021-2022 din Liga Naţională de baschet feminin. În ultima etapă, FCC Baschet UAV Arad a cedat, într-un meci fără miză pentru ea, disputa cu CS Teleorman Alexandria, scor 84-90 şi termină prima parte a campionatului pe poziţia a treia (VEZI AICI clasamentul complet). Gazdele s-au impus datorită celor 53 de aruncări libere pe care le-au avut, față de 18 ale arădencelor! Arbitrajul a fost contestat de tabăra arădeană, deşi pe undeva înfrângerea nu o deranjează prea mult, ba din contră. Asta pentru că Alexandria era o adversară mai periculoasă în sferturi decât Sirius Târgu Mureş. În meciul Aradului de aseară, echipele au alternat la conducere în debut, după care CSM s-a desprins la 20-12. Trupa lui Bulj a recuperat apoi și la prima pauză scorul a fost 26-23 pentru teleormănence. Startul sfertului doi a fost echilibrat, Keys și colegele sale marcând 10 puncte la rând pentru un avantaj de şapte puncte la pauza mare, 45-38. FCC UAV s-a desprins la zece puncte, dar gazdele au trecut la apărarea în zonă şi au profitat şi de un arbitraj favorabil.

Şi arbitrii au pus umărul la victoria Alexandriei, dar nu e mare supărare

Scorul la ultima pauză era 67-64 pentru “galben-albastre”. În ultimul sfert s-a mers cap la cap până la 81-81, tripla lui Akathiotou lăsând impresia falsă a victoriei. În ultimele minute, Alexandria a primit aruncări libere la fiecare fază, în timp ce Hadzovic și Vaida au fost eliminate pentru cinci greşeli personale. S-a încheiat 90-84 în favoarea Alexandriei lui Piperea, pentru care victoria este preţioasă, ea evitând în primul tur din play-off chiar Aradul. Pentru FCC Baschet UAV au înscris: Keys 23 de puncte, Hadzovic 18 puncte, Vaida 14 puncte şi 12 recuperări, Vitulova 9 puncte, Akathiotou 9 puncte, Ghiță 6 puncte, Manea 3 puncte, Mîrne Nagy 2 puncte. La gazde au marcat: Petrova 22 de puncte, Pana 21 de puncte, Burcică 18 puncte, Ackerman 13 puncte, Voicu 11 puncte, Crăciunescu 5 puncte. În celelalte meciuri importante pentru locurile 4-6, Phoenix CSU Simona Halep Constanța a învins cu 78-40 la Târgu Secuiesc, iar Sirius Târgu Mureș a pierdut cu 52-81, acasă cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

„Galben-albastrele” vor înfrunta în sferturi pe Sirius Târgu Mureş

Cu aceste rezultate, Phoenix și CSM Alexandria termină pe locurile 4 și 5, la egalitate cu 35 de puncte, urmând să se întâlnească în sferturi. Sirius încheie pe șase și va fi adversarul din primul tur al celor de la FCC Baschet UAV Arad. S-au configurat şi partidele din primul tur al play-off-ului, sferturi de finală, după cum urmează: Sepsi SIC Sf. Gheorghe (1) – Universitatea Cluj-Napova (8), CSM Satu Mare (2) – KSE Târgu Secuiesc (7), FCC Baschet UAV Arad (3) – BC Sirius Târgu Mureş (6) şi CS Municipal Alexandria (4) – Phoenix Constanţa (5). Prima fază se va juca după sistemul “cel mai bun din trei jocuri,” cu primul meci pe terenul echipei mai bine clasate, luni, 28 martie. Al doilea meci este programat joi, 31 martie, în timp ce un eventual decisiv se va juca sâmbătă, 2 aprilie. (foto: baschetarad.ro)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.