FCC Baschet Arad şi-a aflat primele adversare din cupă şi campionat

FCC Baschet Arad şi-a aflat primele adversare din cupă şi campionat

În sezonul 2020/2021, Liga Națională de baschet feminin va fi alcătuită din 11 echipe, împărțite în două grupe, anunţă baschet.ro. CSM Târgoviște, deținătoarea a 12 titluri de campioană națională, nu se află printre participante. Conform clasamentului din stagiunea anterioară, echipele au fost împărțite în două grupe: ACS Sepsi SIC, FCC Baschet Arad, CS Universitatea Cluj-Napoca, Phoenix CSU Constanța, CS Rapid București, CSU Rookies Oradea – grupa A; CSM Satu Mare, Olimpia Brașov, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Alexandria, CS Agronomia -grupa B. Sistemul competițional presupune mai multe faze, iar campionatul se va încheia la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai 2021.

Faza 1: Se joacă în grupe, fiecare cu fiecare, tur-retur, și se face clasamentul; conform Ordinului comun MTS+MS actual, se vor juca turnee de 3-5 etape conform tabelei Berger. În cazul în care calendarul internațional va permite, un turneu va fi în noiembrie iar celălalt, de 5 etape, în decembrie 2020.

Faza 2: Se formează două grupe: primele 3 echipe din fiecare grupă din faza 1 vor forma grupa 1-6 iar celelalte grupa 7-11. Se joacă fiecare cu fiecare, tur/retur, etape dacă se va permite.

Faza 3: În funcție de evoluția pandemiei, se va juca sub forma de play-off sau pe grupe 1-4, 5-8, 9-11 (sistem 2 turnee de 3 zile, tur/retur, sau, mai rapid sistem F4).

FCC Baschet Arad va participa şi în Cupa României, unde a fost cap de serie la tragerea la sorți pentru prima fază. Astfel, „galben-albastrele” au fost repartizate în grupa B, alături de Olimpia CSU Brașov și Phoenix CSU Constanța. Va fi un turneu la care se joacă în sistem fiecare cu fiecare, în perioada 27-29 octombrie. În grupa A sunt repartizate CSM Satu Mare, CS Agronomia București și ACS KSE Târgu Secuiesc.

A şaptea participantă este deținătoarea trofeului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, calificată direct în Final 4. Câștigătoarele celor două grupe vor obține calificarea pentru turneul final, alături de o ocupantă a locului doi, care va fi trasă la sorți. Câștigătoarea cupei va fi decisă în februarie sau martie 2021.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *