FCC Baschet Arad ar putea participa în cadrul Ligii Naţionale de vară

FCC Baschet Arad ar putea participa în cadrul Ligii Naţionale de vară

Federaţia Română de Baschet a decis ca în luna august să se dispute, cu respectarea normelor în vigoare la acea vreme, Liga Națională de vară, la feminin și masculin. Competiția nu este obligatorie şi se adresează jucătoarelor și jucătorilor români. Marcel Urban, președintele FCC Baschet Arad, consideră că liga de vară este o bună oportunitate de pregătire a baschetbalistelor autohtone pentru Liga Naţională, dar aşteaptă detalii şi lămuriri, pentru a vedea dacă aceste costuri se încadează în buget.

Buget care, încă şi el este în „aer”, atâta timp cât banii veniţi dinspre autorităţi locale sunt blocaţi. Aradul are deocamdată șase românce sub contract și pentru sezonul viitor, iar ele ar putea evolua în Liga de vară, dacă se va decide participarea: Veatriki Akathiotou, Marta Fodor, Dora Ardelean, Adela Mercea, Alexandra Rotariu și Rebecca Lipovan. 

Horia Păun: „O competiţie serioasă, deschisă tuturor echipelor”

„Noi am denumit-o generic liga națională de vară. Sincer, nu știu dacă aceasta va fi denumirea finală. Ne dorim o competiție serioasă, care să se adreseze în primul rând jucătorilor români şi care să readucă baschetul la nivel de seniori în atenția publicului și a autorităților, încă din luna august. Va fi o competiție oficială, deschisă tuturor echipelor care evoluează în LNBM sau LNBF și care vor dori să se înscrie.

Este și o oportunitate pentru cluburile din Liga Națională să vadă la lucru, la un nivel ridicat, juniorii din propria pepinieră. În funcție de succesul acestei competiții, vom decide dacă o vom permanentiza sau nu”, a declarat Horia Păun pentru site-ul federației. Aşadar, rămâne de văzut dacă FCC Baschet Arad se va alinia la startul întrecerii estivale din baschetul feminin.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *