Fără cazuri de Covid, UTA pleacă spre Piteşti cu gândul la Liga 1!

Fără cazuri de Covid, UTA pleacă spre Piteşti cu gândul la Liga 1!

UTA nu a avut nicio problemă cu noul coronavirus iar a şaptea serie de testări a confirmat încă o dată că echipa arădeană şi-a făcut bine temele pe această temă, a pericolului infectării cu Covid-19. Toate rezultatele testelor de miercuri sunt negative, astfel încât delegaţia „roş-albă” este gata să joace cu promovarea pe masă, duminică, la Pitești! UTA are nevoie de cel puțin un egal în Trivale pentru a promova direct în Liga 1. Nicio înfrângere nu ar fi fatală, atâta timp cât Mioveniul nu va reuşi să câştige acasă, cu Petrolul, singura echipă fără motivaţie în ultima etapă a play-off-ului din Liga 2. Dacă va pierde în fieful argeşenilor, iar Mioveniul va câştiga, „Bătrâna Doamnă” va ajunge la barajul de menținere/promovare cu o echipă din play-out-ul Ligii 1, cel mai probabil Chindia sau Dinamo, iar atunci va trebui să repete și testele pentru coronavirus. Ar fi a treia prezenţă la baraj în cinci ani, iar amintirile nu sunt deloc plăcute, după experienţele cu FC Voluntari şi ACS Poli.

Cu cine va juca Balint în centrul liniei de mijloc?

UTA nu se va putea baza în acest meci decisiv pe doi dintre titularii săi cerți în play-off, Cristian Bustea și Romario Moise, ambii suspendaţi. Cel din urmă este chiar greu de înlocuit, doar Puşcaş şi juniorul Vulturar fiind mijlocaşi centrali de meserie. Hrezdac este accidentat, iar Miculescu și Jebari sunt două variante riscante, cei doi având mai degrabă profil ofensiv. O soluţie extremă dar poate mai indicată ar fi urcarea lui Melinte ca închizător, el evoluând în acea zonă în returul sezonului trecut. Probleme sunt şi pe banda dreaptă, unde variantele lui Laszlo Balint sunt Tomozei, fără minut jucat în acest play-off, Ciucur sau juniorul Andrei Rus. Aşadar, UTA va aborda cel mai important meci al anului cu o formulă inedită şi schimbată faţă de precedentele patru partide.

Cu promovarea pe masă, în Trivale!

Arădenii vor pleca spre Piteşti vineri, după antrenamentul de dimineață. La orele serii, se vor caza la hotelul „Yaki” din Pitești, iar a doua zi este programată o şedinţă de pregătire, la baza de antrenament a adversarei de duminică. Program identic cu cel dinaintea partidei de la Mioveni, când UTA reuşea singura victorie de până acum, din play-off. Vă reamintim că meciul FC Argeș – UTA se joacă cu promovarea pe masă duminică, de la ora 18:30, concomitent cu Rapid – Turris și Mioveni – Petrolul.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *