Fanii au venit, victoria nu! Cu doi oameni mai mult, UTA i-a făcut cadou un punct „Regelui”

Fanii au venit, victoria nu! Cu doi oameni mai mult, UTA i-a făcut cadou un punct „Regelui”

UTA – Farul Constanţa, cu Gică Hagi pe banca “marinarilor”, promitea spectacol fotbalistic, dar s-a văzut că ambele echipe mai au de lucru. Suporterii UTA-ei au asistat pentru prima oară la un meci oficial al favoriţilor în Liga 1, pe noul stadion Francisc Neuman. În acest prim duel al sezonului, galeria arădeană a avut afișat un banner dedicat fostului mijlocaș al UTA-ei, Florin Hidişan, care trece prin momente grele „Hidișan, fii tare!”, în timp ce în peluza opusă au fost doar 15 suporteri veniți de la malul mării. Meciul a început ca din puşcă, iar Miculescu a nimerit transversala în secunda 15, cu un şut de la 20 de metri şi se anunţa o primă repriză spectaculoasă. A fost însă un simplu foc de paie, pentru că până în minutul 45 nu am mai consemnat ocazii mari. Doar Miculescu a mai încercat o dată poarta lui Tordai, şutând peste poartă din 18 metri, în vreme ce Chiţu a finalizat un atac prelungit cu un şut slab, fix pe Iacob. Totuşi, Farul putea avea un penalty, la o intervenţie în careu asupra lui Larie, dar Bârsan a dat invers şi a văzut fault în atac. UTA a muncit mult, a avut posesia şi a deschis intens pe benzi, dar la fel ca în sezonul trecut, creaţia şi ultima pasă au suferit, iar Hora a rămas izolat în atac. Cu nu mai puţin de şapte absenţe în lotul ce a făcut deplasarea la Arad, trupa lui Hagi a jucat modest în prima parte, mulţumindu-se să se apere şi să încerce contraatacuri, majoritatea nereuşite. Tot UTA a început mai bine şi repriza secundă, dar o serie de cornere nu au adus nimic periculos, cel mai aproape fiind Erico, a cărui lovitură de cap a trecut, în minutul 56, destul de mult alături. În minutul 49 s-a consemnat o fază controversată în careul Farului, centralul Bârsan inventând un aut de poartă pentru oaspeţi, deşi Erico a reluat din spaţiul de joc cu capul, iar De Nooijer a atins mingea cu mâna, putându-se acorda penalty. Arădeanul şi fostul utist Adi Petre, preferat surprinzător în formula de start, nu prea s-a văzut în joc, dar spectatorii l-au răsplătit cu aplauze în momentul schimbării.

Un joc urât, cu UTA incapabilă să marcheze în dublă superioritate!

Intrările lui Purece şi Betancor au mai animat jocul ofensiv al oaspeţilor, inexistent după o oră de joc, dar Chiţu a frânat alte două faze periculoase şi a şutat din nou telefonat, fără probleme pentru Iacob. A venit însă minutul 70, când Dussaut a văzut al doilea galben pentru o ţinere la Roger, iar echipa lui Hagi rămânea în zece oameni. Moment favorabil pentru UTA, oricum mai insistentă şi prezentă în joc. Iar ca ghinionul să fie şi mai mare, Hagi a rămas în dublă inferioritate numerică din minutul 80 (practic 75 din momentul întreruperii), după ce debutantul nou intrat Dănuleasa, doar două minute pe teren, s-a acccidentat grav la un contact dur cu Roger şi nu a mai putut continua jocul. Într-un sfert de oră, UTA – parcă speriată de şansa ivită – nu a fost însă în stare să accelereze şi să aducă periculos mingea în faţa porţii, doar un şut a lui Bustea, de la 25 de metri, punându-l la încercare pe Tordai. În cele şapte minute de prelungiri nu s-a jucat mare lucru, meciul fiind întrerupt aproape patru minute. Tot Miculescu putea debloca tabela în ultimele secvenţe, dar Tordai  a salvat la şutul mijlocaşului UTA-ei, din marginea careului.

Farul a fost mult sub aşteptări, dar Hagi are scuza absenţelor

Ce nu a reuşit în 11 oameni, Farul a făcut în 9, Pitu jucându-se în careu cu apărarea arădeană, dar şutând de la 10 metri, lateral dreapta, pe lângă poartă!  Balint a schimbat târziu, nu a riscat din minutul 75, când avea toate motivele din lume s-o facă şi are şi el o mare parte de vină la acest semieşec de acasă. S-a terminat 0-0, după un joc modest, în care UTA a pierdut două puncte mari. Mai grav e că jocul ofensiv suferă la fel de mult ca în sezonul trecut şi nici măcar revenirea suporterilor alături nu i-a descătuşat pe arădeni, fără orizont aproape 20 de minute, atâta timp cât au avut doi oameni mai mult pe teren! Până la urmă o primă impresie slabă lăsată de UTA, în vreme ce Hagi – care a invocat şi el la final un penalty în prima repriză, la Larie –  a scos maxim de la un meci în care a avut mai mult de jumătate dintre titulari absenţi, iar pe parcursul jocului s-a confruntat cu un ghinion teribil.

Formaţii:

UTA: Iacob – Shlyakov (85 Bustea), Erico, Medimorec, Vukcevic  – Batha, Passaglia – Miculescu, Ubbink (90 Negoescu), Roger – Hora (60 Dangubic). Antrenor: Laszlo Balint.

Farul: Tordai – Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer – Pires, Mălăele (16 Grosu, 55 Dobrosavlevici), Grameni (55 Purece) – Pitu, Petre (55 Betancor), Chițu (73 Dănuleasa). Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (București).

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare). Observator LPF: Romulus Gabor (Deva).

Foto: UTA Arad

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *