Falcă, despre situaţia UTA-ei: “Suntem pregătiţi de Liga 1”

Falcă, despre situaţia UTA-ei: “Suntem pregătiţi de Liga 1”
0 comments, 15/06/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a declarat pentru ProSport că a fost căutat de conducerea FRF după ce Tribunalul Bucureşti a dispus, luni, intrarea în faliment a clubului Rapid. Deşi edilul a refuzat să divulge subiectul discuţiilor, sursele publicaţiei noastre spun că Falcă a fost întrebat explicit dacă gruparea arădeană ar putea fi pregătită, până la reluarea campionatului, să joace în Liga 1. Interesant este, însă, că informaţia n-a fost confirmată dinspre FRF! Ba, mai mult decât atât, din punct de vedere regulamentar – deşi este o situaţie unică în fotbalul european – nu există o bază juridică pentru ca Rapid să fie exclusă din competiţie.

Contactat de ProSport, Gheorghe Falcă – aflat, în acest moment, în Franţa, la fel ca şi conducătorii FRF – a confirmat explicit întâlnirea şi discuţiile, dar a refuzat să spună şi ce s-a vorbit: „Eu pot să vă spun doar că UTA, care este susţinută de primărie, este pregătită şi are susţinerea noastră, dacă va fi să intre în Divizia A. Poate fi pregătită financiar şi până la începerea sezonului va fi pregătită şi logistica, terenul, tot. Când am mers la baraj, federaţia a venit să ne verifice, pentru că trebuie făcută omologarea. Ce spun eu e simplu: vom fi pregătiţi dacă federaţia va decide ca UTA să activeze în Divizia A. Dacă mă întrebi dacă am avut discuţii cu conducerea federaţiei, eu confirm: da, dar nu pot spune ce“.

Pe de altă parte, informaţia nu se confirmă dinspre FRF. Surse autorizate din interiorul federaţiei ne-au explicat că situaţia în care s-a ajuns, cu o echipă din Liga 1 în faliment, nu are precedent, dar regulamentul nu stipulează scoaterea respectivului club din competiţie. Nu există bază legală ca Rapid să fie înlocuit după ce s-a declarat falimentul. Mai mult decât atât, giuleştenii vor juca până când societatea va fi radiată şi desfiinţată efectiv.

În acelaşi timp, Rapid mai trage speranţe. După ce Tribunalul Bucureşti va publica motivarea deciziei, clubul are la dispoziţie 7 zile pentru a face recurs. Urmează vacanţa judecătorească, iar în toamnă se va judeca din nou cazul la Curtea de Apel. Tehnic, există posibilitatea ca decizia Tribunalului Bucureşti să fie casată şi să se revină la situaţia anterioară, cu firma în insolvenţă şi cu derularea unui plan de reorganizare, sau să se confirme falimentul. E imposibil de estimat acum cât va dura acest proces la Curtea de Apel.

Sursa: prosport.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *