Este oficial: UTA a făcut apel la TAS! Promovarea în Liga 1 se joacă şi la…Lausanne

Este oficial: UTA a făcut apel la TAS! Promovarea în Liga 1 se joacă şi la…Lausanne

UTA a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, atacând decizia FRF din 27 mai 2020, prin care i s-a înjumătăţit punctele câştigate pe teren după 24 de etape. Federaţia a decis ca în Liga a II-a să se mai joace doar play-off între primele şase clasate, dar cu înjumătăţirea punctelor, decizie contestată de UTA la Lausanne. Arădenilor li s-a redus avansul de 11, 12 sau 13 puncte, din fruntea clasamentului, la 5 şi 6 puncte, Burleanu et.company schimbând practic regulamentul Ligii a II-a în timpul… jocului.

Clubul arădean consideră că i se face o nedreptate, iar măsura discriminatorie nu avea cum să fie acceptată. A fost angajată o echipă de avocaţi, iar UTA îşi caută dreptatea departe de România. Este de aşteptat ca TAS să se pronunţe înaintea play-off-ului, programat să debuteze pe 4 iulie. Avocaţii „Bătrânei Doamne” solicită anularea deciziei FRF şi redarea punctelor câştigate pe teren de UTA, astfel încât arădenii să înceapă play-off-ul cu 11 puncte avans.

„Alături de clubul UTA Arad, ne face plăcere să anunțăm faptul că am transmis astăzi Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cererea de arbitrare şi apelul detaliat în afacerea AFC UTA Arad vs. Federația Română de Fotbal.

Prin apelul declarat, UTA solicită TAS să anuleze Decizia nr. 13 din 14 mai 2020 a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal (punctul 3) şi Decizia nr. 3 din 27 mai 2020 a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal (punctul 15). Obiectivul acestui demers juridic este acela de anulare a deciziei de înjumătățire a punctelor câştigate pe teren în timpul primelor 24 de runde din sezonul regulat, astfel încât în play-off-ul ce va debuta pe 4 iulie 2020 clubul UTA să beneficieze de un avans de 11 puncte.

Argumentele acestui demers legal se axează pe valorizarea principiului meritului sportiv, combaterea unor decizii nestatutare şi a caracterului discriminatoriu, arbitrar şi singular al soluției adoptate în cauză de Federația Română de Fotbal.

După cum am arătat şi în memoriul extins, punctele câştigate pe teren sunt un indicator al nivelului performanței sportive, într-un sezon cu o importantă rezonanță istorică pentru UTA şi într-un sezon cu un parcurs excelent din punct de vedere sportiv. În mod natural, aceste puncte trebuie să se regăsească la finalul campionatului în dreptul echipei care le-a câştigat pe teren.

În continuare, echipa de avocați aleasă de clubul UTA pentru a susține un demers legitim – compusă din av. dr. Cosmin Flavius Costaş şi av. dr. Septimiu Ioan Puț (titularii successivi ai cursului de Dreptul Sportului de la Facultatea de Drept din Cluj) – va urma principiile echipei de fotbal reprezentate, urmând să pregătească în linişte, serios şi în detaliu acest caz.

Vom comunica orice evoluții relevante atunci când acestea vor exista, prin intermediul reprezentanților echipei UTA Arad”, transmite Cosmin Flavius Costaş – unul din cei doi avocaţi ce reprezintă UTA la TAS – pe pagina personală de Facebook.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *