Este oficial: s-au anulat campionatele de baschet! Aradul, locul trei la feminin

Este oficial: s-au anulat campionatele de baschet! Aradul, locul trei la feminin

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a constatat astăzi, 19 mai, imposibilitatea continuării Ligiilor Naționale de baschet masculin și feminin, respectiv a Ligii 1 – ediția 2019/2020 din cauza pandemiei de COVID-19. Aşadar, s-a decis anularea competițiilor cu clasamentele în vigoare la data de 8 martie. FCC Baschet Arad încheie pentru a doua oară consecutiv pe locul 3 în Liga Naţională feminină, „galben-albastrele” ocupând ultima treaptă a podiumului la finalul sezonului regulat, cu un total de 23 de puncte şi un bilanț de 9 victorii și 5 înfrângeri în grupa A. Arădencele se pregăteau de primele confruntări din play-off, cu Universitatea Cluj-Napoca, în momentul întreruperii campionatului.

Hadzovic şi colegele sale nu vor primi medaliile de bronz, asta în contextul în care în acest sezon nu se va decerna nici titlul de campioană națională. Sepsi era pe primul loc, cu 27 de puncte, iar CSM Satu Mare o urma, cu 24 de puncte. La masculin situația era mai strânsă, cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea la egalitate pe primele două poziții, cu câte 33 de puncte. CSU Sibiu ocupa poziţia a treia, cu 31 de puncte.

FR Baschet recomandă tuturor cluburilor să încerce încheierea pe cale amiabilă a contractelor pentru a se evita litigiile salariale. Prezenta decizie intră în vigoare din 22 mai 2020, iar cluburile au posibilitatea de a-și rezolva toate aspectele organizatorice în 72 de ore.  România se alătură unei liste lungi de țări care au anulat sezonul baschetbalistic, printre care Italia, Turcia sau Franța.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *