Egali la eseuri, dar învinşi per total: CSU Arad – Ştiinţa Petroşani 12-24

Egali la eseuri, dar învinşi per total: CSU Arad – Ştiinţa Petroşani 12-24
0 comments, 03/08/2013, by , in Rugby, Ultimele stiri

Unul dintre cele mai interesante meciuri din etapa a 11-a a Diviziei Naţional de rugby s-a disputat astăzi, în Sânicolau Mic. Pe o vreme caniculară, la ora 10 înregistrându-se deja 35 de grade, CSU Arad şi Ştiinţa Petroşani au oferit un meci de luptă şi de angajament, cu puţine realizări. Întăriţi în pauza competiţională cu o serie de internaţionali aflaţi la final de juniorat, minerii din Valea Jiului s-au dovedit mai speculativi, ei profitând de greşelile devenite deja clasice din tabăra arădeană. De cealaltă parte, fără antrenorul Ovidiu Şerban, reţinut de probleme personale, studenţii şi-au găsit greu locul în teren, relaţiile de joc având de suferit.

Cu gânduri de promovare, oaspeţii au început mai bine jocul şi după zece minute era 6-0 în favoarea lor, ca urmare a loviturilor de pedeapsă transformate de Melniciuc. Farcaş a văzut galben în primul sfert de oră, dar Aradul nu a cedat şi a revenit în joc imediat după eliminarea temporară a petroşăneanului Chiriac. Tomaşcu a reuşit eseul, transformat de Afloare şi CSU conducea în minutul 28 cu 7-6. Deşi în inferioritate, minerii au trecut din nou la conducere, acelaşi precis Melniciuc transformând încă o penalitate, 9-7. Lipsa de concentrare din tabăra gazdelor a ieşit în evidenţă şi la ultima fază a primei părţi, atunci când Petroşaniul bifa primul eseu,  reuşit de Vîlceanu şi transformat de Melniciuc, 7-16 la pauză.

Căpitanul şi antrenorul secund Marian Grindei a încercat să le redea încrederea colegilor, dar doar devotamentul şi ambiţia arădenilor nu au fost îndeajuns pentru victorie. În repriza a doua s-a jucat degeaba timp de 33 de minute, ambele echipe împărţindu-şi perioadele de dominare, fără însă a finaliza. Acelaşi Melniciuc înscria cu şapte minute înainte de final şi era 19-7, scor la care Petroşaniul aştepta liniştită finalul, mai ales că la un minut distanţă, Bălţatu a văzut galben. Aradul nu a cedat însă lupta, iar eseul lui Tomaşcu, marcat în inferioritate numerică, a reaprins speranţele în tabăra universitară, 12-19. Afloare a ratat dramatic transformarea, mingea lovind bara, iar ultimele minute aveau să fie atractive.

Răpuşi de oboseală şi de continua cursa de urmărire, studenţii au cedat decisiv în prelungiri, ratând punctul bonus defensiv. Pîrvu a marcat eseul victoriei, contestat de gazde, dar validat de centralul braşovean Răduţă. Victorie fără bonus ofensiv pentru Ştiinţa, care vizează în acest sezon play-off-ul şi chiar promovarea. Minerii adună 25 de puncte, dar rămân pe patru în clasament, la cinci lungimi în spatele Bârladului şi departe de primele două clasate, Poli Iaşi şi Stejarul Buzău.

De cealaltă parte, Aradul a jucat în nota obişnuită, cu mult entuziasm şi ambiţie, dar cu destule nesincronizări şi greşeli, semn că mai e mult până departe. CSU rămâne pe şase, la cota 19, iar etapa viitoare se deplasează la Galaţi, pe terenul penultimei clasate. RC Bârlad – Poli Iaşi 25-32 şi Bucovina Suceava – RCM Galaţi 22-14 sunt alte două rezultate înregistrate astăzi, în runda a 11-a a Diviziei Naţionale.

CSU Arad – Ştiinţa Petroşani 12-24 (7-16)

Teren Sânicolau Mic, spectatori: 50

Arad: Grindei, Tomaşcu, Floruţ – Moza, Ţepurică – Dîngă, Maxim, Pop – Afloare, Bălţatu – Ghiur, Burai, Florea, Farcaş – Tiron. Au mai jucat: Olariu, Brie, Mardari, Nastiuc, Ciocan.

Petroşani: Chiriac, Vâlceanu, Popa, Popescu, Mureşan, Ivan, Carnaţchi, Toma, Lupu, Melniciuc, Dinu, Paraipan, Barbu, Borz, Mihalachi. Rezerve: Biro, Barabaş, Bîrlădeanu, Ciule, Pîrvu, Cucoş, Timofte, Vărăşeţ.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *