Divizia A2 la volei a fost suspendată, dar Aradul aşteaptă oficializarea promovării

Divizia A2 la volei a fost suspendată, dar Aradul aşteaptă oficializarea promovării

În ședința Consiliului Director al Federației Române de Volei de miercuri, 17 iunie, s-a decis și oprirea campionatului Diviziei A2, anunţă doarvolei.ro. La fel ca în cazul campionatelor de copii și juniori, care au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, Consiliul Director al Federației Române de Volei a oprit și campionatele Diviziei A2, atât la masculin, cât și la feminin. Acest lucru era de așteptat, având în vedere că la începutul lunii iunie toate echipele calificate în turneul de promovare, la feminin sau în turneele fazei a doua a play-off-ului, la masculin, au primit câte o scrisoare oficială de la Federația Română de Volei prin care erau rugate să-și exprime intenția de a juca în sezonul viitor în prima ligă. Aşadar, de acum este aproape sigur, dacă încă nu oficial: ProVolei Arad, câştigătoare a seriei de vest, este promovată în Divizia A1, ca urmare a răspunsului afirmativ la invitaţia Federaţiei. O revenire după aproape jumătate de secol în elita voleiului românesc. De asemenea, Steaua Bucureşti a promovat şi ea, câştigându-şi seria de est.

Radu Sabău: „Normal, noi şi Steaua suntem promovaţi”

Federaţia a îngheţat campionatele, dar încă nu a anunţat nimic oficial, aşteptăm şi noi decizia pe site. Normal, noi şi Steaua suntem promovaţi. O să depun proiecte la Consiliul Judeţean şi Primărie, să vedem cum putem fi ajutaţi. În paralel, trebuie să accesăm proiectele câştigate în prima sesiune la Centrul Cultural. Încerc să caut şi ceva sponsori, dar este foarte greu în această perioadă. Acum ne antrenăm doar pentru voleiul pe plajă, care începe în august„, ne-a declarat profesorul Radu Sabău, preşedinte al ProVolei. Rămâne de văzut dacă Aradul va şi juca efectiv în prima ligă, la acest moment existând dubii că autorităţile locale vor putea susţine financiar clubul pentru a putea evolua în Divizia A1.

Testele pentru COVID-19, o altă problemă

ProVolei are nevoie de un buget de aproximativ 200.000 de euro, pentru a reuşi să facă faţă pe prima scenă. „Încă nu ne-am reluat antrenamentele, pentru că sunt o serie de norme şi reguli, aşteptăm să vedem şi decizia Federaţiei. Dacă va fi nevoie de testări pentru coronavirus vor fi alte costuri. Sincer, la ce haos este acum în sportul românesc, eu îmi pun mari probleme că vor putea începe campionatele„, mai spune Sabău.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *