Discul lui Gag a ratat ţinta la Europene

Deşi pornea cu mari speranţe la Europenele de la Tampere, din Finlanda, atletul de la CSM Arad nu a confirmat rezultatele bune obţinute până acum în acest an. Elevul lui Ionel Oprea a aruncat 55,98 m. în proba de disc, rezultat insuficient pentru o calificare în finala de 12. Pe Gag l-a despărţit mai puţin de un metru de accederea în ultimul act al probei, el clasându-se în calificări pe poziţia a 14-a. Rezultatul este dezamăgitor, mai ales că arădeanul aruncase la antrenamente peste 60 de metri, rezultat cu care se putea implica chiar în lupta pentru medalii.

Este un rezultat foarte prost, cu mult sub aşteptări. Am vorbit cu el, mi-a spus că nu s-a simţit în formă, din păcate nu cred că îi priesc cantonamentele, de aceea ne vom organiza singuri de acum înainte. La antrenament a aruncat 62,41, păcat de acest concurs, pentru că se putea clasa pe podium. Vreau să le mulţumesc încă o dată domnilor directori de la CSM Arad, care ne sprijină cu tot ceea ce este nevoie pentru a face performanţă ”, ne-a declarat Ionel Oprea. Rezultatul de la Europene nu poate şterge cu buretele restul sezonului, unul bun pentru Andrei Gag, atlet care însă trebuie să mai lucreze la moral, pentru că marile concursuri îi pun probleme:

Exceptând  Europenele, unde se putea mult mai mult, sunt mulţumit de rezultatele obţinute până acum în acest an. Are un 18,41 la greutate, record personal pe care l-a stabilit la Internaţionalele României. Mai are un 61,50 la disc, aruncare pe care a reuşit-o la naţionale, cu care nu aveam probleme la Europene”, mai spune Oprea. Andrei Gag mai are în acest an două competiţii importante: Campionatele Naţionale de tineret şi seniori, unde vizează titlul naţional şi Jocurile Francofone, programate în luna septembrie.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *