“Dezvoltarea personalităţii copiilor”

“Dezvoltarea personalităţii copiilor”

Asociatia Cultural Educativ Sportiva Pony Club Arad, in parteneriat cu Primaria Municipiului Arad si Inspectoratul Scolar Judetean Arad lanseaza proiectul „Dezvoltarea personalitatii copiilor” finantat de Consiliul Judetean Arad prin Centrul Cultural Judetean.

Proiectul se desfasoara in perioada 15 mai-30 iunie 2012 si își propune inițierea unui proces educațional adresat copiilor cu vârstele cuprinse între 5 și 14 ani, prin interacțiunea cu poneii și caii.

Activitățile vor consta în:

– vizite ale specialiștilor la școli și grădinițe din municipiul Arad și prezentarea în fața copiilor a informațiilor istorice, mitologice, a elementelor de basm, a unor opere de artă legate de cai și călărie,
– stimularea creativității copiilor prin lansarea de concursuri de desen și de compuneri scurte cu tematică ecvestră,
– vizite de grup ale copiilor la sediul Pony Club pentru familiarizarea cu poneii și caii, învățarea individuală a elementelor de călărie de către copiii care doresc aceasta,
– participarea la un concurs internațional de călărie pentru copii, cu ocazia căruia va avea loc și concursul de desene pe zid pentru copii, cu temă ecvestră și prezentarea căștigătorilor concursului de scrieri pe aceeași tematică.

Contactul cultural, dar și faptic al copiilor cu calul – ca ființă reală, dar și ca element tradițional al culturii și civilizației umane – vine să reducă această carență. Pentru copil, a învăța să coopereze cu partenerul său, calul, este un proces educațional, un factor de dezvoltare personală.
 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *