Derby mult dorit, BC ICIM UVVG Arad – Municipal Târgovişte

Derby mult dorit, BC ICIM UVVG Arad – Municipal Târgovişte

Astăzi în Sala Sporturilor Victoria din Arad cu începere de la orele 18.00 se va derula adevăratul derby din baschetul feminin românesc dintre BC ICIM UVVG Arad şi Municipal Târgovişte. Managerul grupării arădene, Marcel Urban cataloghează partida ca fiind „derby-ul ultimilor 15 ani în baschetul românesc“. Iar antrenorul ICIM – ului, Zoran Visici, îl caracterizează ca „un meci între două echipe care au sisteme de joc bine puse la punct, au valoare şi oferă spectacol“.
Dan Moraru, noul preşedinte al clubului arădean, este de părere că: „Echilibru, valoare, ziua mai bună poate decide!“
Înaintea partidei cu Municipal Târgovişte, care se va desfăşura astăti, în componenţa conducerii tehnice a ICIM-ului au apărut câteva noutăţi. Postul de director tehnic, deţinut de Dan Moraru, a fost preluat de Gabriel Şarlă, lector universitar doctor în cadrul UVVG.

Sunt privilegiat să fac parte dintr-o poveste de succes, BC ICIM „Univ“ Goldiş, în care sunt implicate diferite instituţii arădene. Care colaborează atât de bine pentru sport. Rolul meu este să ofer cât mai multă informaţie teoretică şi metodologică. Să ajut, în măsura posibilităţilor, acest club, ale cărui succese au făcut ca Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UVVG să fie clasificată în categoria A. Cu precizarea că doar şase facultăţi din ţară au această clasificare” a declarat noul director tehnic Gabriel Şarlă.

Ultima achiziţie a campioanei „en-titre“ a României este Korinne Campbell, 23 de ani, 1,82 m, care evoluează pe postul de extremă. Vine de la Colegiul West Virginia, şi se află la prima experienţă europeană.

„Joc baschet de când mă ştiu şi mă bucur că am ajuns aici. Oamenii din Arad sunt primitori, majoritatea vorbesc engleză şi am un antrenor de la care pot învăţa multe lucruri. Abia aştept să obţin şi trofee. Am venit în România pentru că aici e o ligă puternică pentru o începătoare ca mine. Aici sunt multe jucătoare americane, care m-au încurajat să fac acest pas” a spus Korinne Campbell.

Antrenorul arădencelor Zoran Visic va avea la dispoziţie întreg efectivul în această seară, contând şi pe serviciile sârboaicei Suzana Milovanovici uşor accidentată.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *