Daniela Dodean va juca din toamnă în campionatul francez

Daniela Dodean va juca din toamnă în campionatul francez

După cinci ani la SVS Strock, perioadă în care a adunat două titluri de campioană a Austriei şi două de vicecampioană, câştigarea ETTU Cup, plus semifinală şi finală de Liga Campionilor, Daniela Dodean Monteiro (27 de ani) va evolua din luna septembrie a acestui an în prima ligă de tenis de masă franceză, la Saint Quentin. „Am semnat pe un an, ştiu că voi fi colegă cu o franţuzoaică, o chinezoaică şi o croată. O echipă care îşi propune să câştige campionatul, cu care voi evolua şi în cupele europene. Sezonul începe din septembrie, iar eu o să merg doar la meciuri. Este un club nou, o schimbare pentru mine, cei de acolo sunt foarte încântaţi, iar eu nu pot decât să mă bucur”, ne-a declarat, în exclusivitate, Daniela Dodean, jucătoare legitimată şi la CSM Arad. Saint-Quentin este un oraș în Franța, sub-prefectură a departamentului Aisne în regiunea Picardia şi se află la aproximativ 130 de kilometri de Paris.

Dodean, atu pentru titlu!

Siteurile de specialitate franceze, inclusiv cel al Federaţiei, vorbesc la termeni superlativi despre mutarea arădencei în Franţa, privită drept o lovitură a clubului picard pe piaţa transferurilor: „O mare satisfacţie pentru preşedintele clubului, Eric Hennemann, o jucătoare puternică, cu o carte de vizită impresionantă. A evoluat în ultimii ani la Academia Werner Schlager, alături de unele dintre cele mai bune jucătoare din Europa. Sezonul viitor ar putea-o regăsi în top 40 mondial”, se menţionează pe actuping.com. „Clasată în jurul locului 40 în lume înaintea concediului de maternitate, Dodean va fi un atu important în lupta pentru câştigarea titlului”, menţionează un alt site din Hexagon, care aminteşte că Dodean are în palmares aur european la dublu şi argint cu echipa României.

Colaborare în Austria

Lotul celor de la Saint Quentin pentru sezonul 2015/2016 va fi format din Daniela Dodean, Ran Li Kath, Aurore Dessaint şi Sanja Korak. Daniela Dodean ar putea colabora în continuare şi în cadrul Academiei Werner Schlager: „Cei de aici vor să rămân să mă antrenez, iar Academia să se poată folosi de imaginea mea. Încă nu am semnat un contract în acest sens, voi stabili ceva concret în perioada următoare”, mai spune Dodean, care va naşte o fetiţă în luna aprilie, cel mai probabil în jurul sfintelor sărbători de Paşte!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *