Daniela Dodean rămâne în cărți pentru Jocurile Olimpice

Daniela Dodean rămâne în cărți pentru Jocurile Olimpice

Arădeanca Daniela Dodean – Monteiro a fost jucătoarea de tenis de masă din România care s-a aflat cel mai aproape de calificarea directă la Jocurile Olimpice din acest an. După un turneu preolimpic pozitiv la Halmstad (Suedia), în care a început în forță, cu cinci victorii, trei în grupa preliminară, 4-0 (11-8, 11-5, 11-3, 11-7) cu Rahel Aschwanden (Elveţia), 4-0 (5, 6, 3, 9) cu Georgia Zavitsanou (Grecia) şi 4-0 (4, 6, 3, 6) cu Anamaria Erdelji (Serbia) și două pe tabloul eliminatoriu de opt, 4-0 (6, 6, 6, 8) cu Rachel Moret (Elveția) și un succes de răsunet, 4-1 (6, 10, -6, 5, 4) cu numărul 24 mondial, asiatica Li Jie (Olanda), jucătoarea de la CSM Arad s-a aflat la un singur pas de accederea la Rio. A fost a doua victorie în cele opt meciuri directe cu Li Jie, primul succes al arădencei datând tocmai din 2011.

La un singur pas de Rio!

În finala grupei E, în fața Danei a apărut o altă asiatică de top mondial, Yu Fu (locul 41 în lume), reprezentantă a Portugaliei, învingătoarea urmând să se califice la Jocurile Olimpice, fără să mai aștepte emoțiile calificării conform rankingului. Din păcate, a făcut-o adversara arădencei, care s-a impus cu 4-1 la seturi (3, -10, -10, -8, -3). Prezentă două ediții consecutive la Jocurile Olimpice, Beijing 2008 și Londra 2012, Daniela Dodean a cedat, apoi, în recalificări, scor 1-4 (12-10, 10-12, 7-11, 7-11, 1-11) cu austriaca Sofia Polcanova. Cu un bilanț de cinci victorii și două înfrângeri, Dodean a încheiat un turneu preolimpic în care a demonstrat din nou că e în formă și că își merită locul la Jocurile Olimpice.

Samara, ca și calificată, Dodean – șanse mari

România poate califica maximum trei jucătoare la Jocurile Olimpice, dar numai două la simplu, astfel că Dana Dodean se află într-o luptă la distanţă cu o altă tricoloră, Bernadette Szocs (a 74-a jucătoare a lumii), în condiţiile în care Eliza Samara (locul 29 mondial) pare virtual calificată datorită rankingului mondial. Arădeanca, actualmente pe locul 69 mondial, a obținut puncte prețioase la Halmstad, care probabil o va ajuta să urce în ierarhia lumii, astfel ca la 1 mai, când se oficializează clasamentul mondial, să se regăsească pe lista jucătoarelor calificate la Rio de Janeiro. De asemenea, naționala feminină a României, în componența Samara – Dodean – Szocs, are șanse mari de a fi prezentă la startul Jocurilor Olimpice, astfel că tenisul de masă românesc se pregătește de sărbătoarea sportului mondial, de la Rio.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.