Daniela Dodean este ca şi calificată la Rio, anunţă Cristinel Romanescu

Daniela Dodean este ca şi calificată la Rio, anunţă Cristinel Romanescu

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a precizat pentru AGERPRES că România are trei jucătoare de tenis de masă ca și calificate la Jocurile Olimpice de la Rio, existând perspective și pentru doi băieți: ”Pentru 2016 suntem calificați la Olimpiadă, dacă nu intervin lucruri neprevăzute, cu trei jucătoare, Elizabeta Samara, Daniela Dodean și Bernadette Szocs, Crișan (Adrian Crișan. n. red.) a obținut rezultate care face să fie aproape calificat la Olimpiadă, iar Ovidiu Ionescu are șanse să intre și el, în condițiile în care numărul maxim de sportive admiși la această probă este de doar șase jucători”.

Președintele FRTM are așteptări mari de la anul care vine, dorindu-și chiar o medalie la Jocurile Olimpice: ”Cel puțin o medalie, tenisul de masă nu a luat încă nicio medalie până la Olimpiada de la Rio. În 2016, la Olimpiadă atacăm medalii, cel puțin acesta este obiectivul nostru de performanță, și avem două probe la care putem ajunge pe podium, proba pe echipe la fete și simplu fetele, chiar și Crișan arată că poate să facă o figură frumoasă la acest nivel”.

În 2015, la Campionatele Europene de seniori de la Ekaterinburg (Rusia), România a cucerit trei medalii, aur prin Elizabeta Samara, la simplu feminin, și argint prin Elizabeta Samara, la dublu feminin (alături de maghiara Georgina Pota), și cu echipa (Elizabeta Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs, Cristina Hîrîci, Adina Diaconu).

Sursă: AGERPRES

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *