Daniela Dodean aduce titlul european pentru România!

Daniela Dodean aduce titlul european pentru România!

Echipa feminină a României a cucerit în această seară titlul european la tenis de masă, scor 3-2 în finala cu Germania, după mai mult de trei ore şi jumătate de joc!

Finala continentală din Luxemburg a început fabulos, cu poate cel mai frumos meci al Europeanului, întâlnindu-se cele mai bune jucătoare ale Germaniei şi României, chinezoaica Han Ying, numărul 9 în lume şi prima jucătoare continentului şi Eliza Samara, pe 28 în lume şi pe 7 în Europa. Dacă ar fi să definim spectacolul în sport, un etalon ar fi acest meci de neuitat – cu toate cinci seturi dramatice, de o frumuseţe rară – în care jucătoarea noastră a jucat excepţional, mizând foarte bine pe cartea atacului, cu lovituri devastatoare. Numai că în faţa Elizei a stat un adevărat zid chinezesc, asiatica replicând cu o apărare fenomenală, care însă nu a descurajat-o nici un moment pe româncă. Condusă cu 1-0, după un set pierdut la 9, Samara a revenit şi a câştigat setul doi la 10, pentru ca Ying să îl câştige pe al treilea din nou la 9. Cu o mentalitate de campioană şi conectată permanent la strategia pusă la cale înaintea jocului, Samara a luat-o de la capăt şi a răsturnat incredibil soarta meciului. Constănţeanca a năucit liderul european cu loviturile sale şi a câştigat următoarele două seturi, la 8 şi la 7, pentru o victorie strălucitoare, 3-2 la seturi (-9, 10, -9, 8, 7).
Samara, victorie crucială cu Ying!
A urmat la masă arădeanca noastră, de la CSM Arad, Daniela Dodean-Monteiro, pe 46 în lume şi a 12-a jucătoare a Europei, care după două victorii superbe, în sferturi şi semifinale, împotriva a două jucătoare de top mondial, a prins un meci mai slab în faţa unei alte chinezoaice de clasă, Shaona Xian, a doua jucătoare a Europei. Asiatica a etalat un joc solid şi s-a impus cu 3-0 la seturi (6, 6, 7). Un meci deosebit de important pentru soarta finalei a fost cel dintre copilul teribil al tenisului de masă românesc, Bernadette Szocs, a 17-a jucătoare a Europei şi Nina Mittelham, practic singura nemţoaică care a jucat pentru Germania. Clar mai valoroasă, Berni şi-a făcut excelent treaba şi cu un serviciu care de multe ori a pus-o în mare dificultate pe adversară, s-a impus cu 3-1 la seturi (5, 5, -6, 6). Era 2-1 pentru România şi eram la un pas de aur!
Szocs, acelaşi copil teribil!
Urma unul din cele mai importante meciuri ale carierei pentru Samara, care putea aduce din nou titlul european pentru România, după 12 ani de pauză şi două finale la rând pierdute în faţa Germaniei. Numai că stilul lui Shan Xiaona nu a fost deloc pe placul jucătoarei noastre, vizibil incomodată de agresivitatea adversarei dar poate şi puţin extenuată după meciul maraton cu Han Ying. Samara a pierdut primele două seturi, la 7 şi la 9, dar a revenit superb în setul trei, câştigat dramatic după şapte mingi de set, 17-15! Au apărut, însă, problemele la umăr şi începeau emoţiile în tabăra tricoloră. Vizibil deranjată de dureri şi de replica excelentă a chinezoaicei, Samara a cedat în setul patru la 3 şi Germania egala la 2.
Dodean, minunea din Arad!
Meciul decisiv al finalei le-a opus pe Han Ying şi Daniela Dodean-Monteiro, într-un alt duel ce putea fi istoric pentru arădeancă şi pentru naţionala României. Dana a evoluat perfect în primul set, câştigat la 4, confirmând faptul că îi convin mai mult apărătoarele. Numărul 1 european a fost spulberat în primul act şi speranţele noastre începeau iar să crească. Jocul fenomenal al Danei a continuat, cu lovituri devastatoare, imposibil de scos de chinezoaică, iar setul doi a fost controlat tot de jucătoarea noastră, 6-2, 8-5 şi 11-8 în final. Dodean avea 2-0 şi eram la un singur set de fericire! Ying şi-a amintit că e cea mai bună jucătoare a continentului şi nu a cedat atât de uşor, începând să pună mingea pe masă pentru un 4-11 şi 2-1 la seturi. Setul patru a fost deosebit de echilibrat, cu 5-3 la un moment dat pentru jucătoarea CSM-ului şi apoi timeout cerut de Viorel Filimon, la 6-7.
Campioane după 12 ani!
S-a continuat cap la cap şi Dana a salvat două mingi de set ale adversarei, 10-10 şi timeout Germania! Pe un final greu de suportat, total dramatic, Dana a strâns din dinţi şi a câştigat cum doar ea ştie ultimele două mingi, iar România a devenit CAMPIOANĂ EUROPEANĂ, 3-2! Am escaladat şi doborât zidul chinezesc al Germaniei, incredibil dar adevărat! A fost poate victoria carierei, a vieţii, pentru arădeanca noastră, care a făcut adevărate minuni în faţa unei chinezoaice ce părea nu demult de neatins. Dublă campioană la dublu, cu Eliza Samara şi anul trecut campioană continentală la mixt, alături de soţul său, Joao Monteiro, Dana îşi vede visul împlinit, e şi campioană europeană cu echipa! O încununare a unei cariere de vis. O performanţă incredibilă, pentru o jucătoare-etalon pentru sportul de performanţă, care ar trebui să scoată Aradul în stradă. România cucereşte titlul european după 12 ani de pauză şi dă lovitura, după patru finale pierdute, câte două la rând, cu Olanda şi Germania. Daniela Dodean-Monteiro, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu, ele sunt eroinele României!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.