Cum te motivezi ca să economisești mai mult
Atunci când faci sacrificii pentru a pune bani deoparte inevitabil ajungi să te simți extenuat din cauza faptului că trebuie mereu să te abții de la cumpărături. Mai mult, pentru că unii avem tendința să tăiem chiar toate cumpărăturile care ne fac plăcere, ieșirile în oraș și micile servicii care ne înfrumusețau viața, obosim mai repede. Însă atunci când economisești trebuie să iei decizii informate, nu să renunți la toate cheltuielile care te relaxează. Astfel, poți consulta cele mai bune tabele de comparare a creditelor înainte de a face o investiție a cărui singur scop este să te facă fericit. Iată cum te motivezi ca să economisești mai mult.
În primul rând ar trebui să îți creezi niște scopuri financiare foarte clare pentru care vrei să pui bani deoparte. Ar trebui să iei în considerare și creditele pe care le plătești în avans, lucrurile pentru care economisești și fondul de urgență. Chiar dacă spre contul de economii se duc numai o fracție din suma totală, vei simți un imbold în a continua cu acest stil de viață restrictiv ori de câte ori vezi că datoria la bănci este mai mică sau că ai strâns suficient de mulți bani pentru a pleca în vacanța pe care ți-o doreai.
Te-ar ajuta foarte mult dacă planurile și ideile pentru ce vei face cu banii atunci când vei economisi destul ar fi vizibile în fiecare zi. Poți să îți faci o tăbliță cu scopurile tale financiare pe care să o pui într-un loc vizibil și pe care să o completezi ori de câte ori finalizezi o etapă. Dacă vei avea un ajutor vizual îți va fi mai ușor să știi unde te afli și cât de mult mai ai până când vei plăti integral un credit sau vei economisi suma pe care ți-o dorești.
Ar trebui să introduci în planul de economisire etape la finalul cărora să te premiezi sau să sărbătorești. Dacă stabilești etape mai mici de economisire nu te vei simți copleșit de sima mare la care vrei să ajungi în final și nici nu vei obosi la fel de ușor pentru că din când în când te vei trata cu o mic cadou. Dacă abia ai început să economisești și te mai abați uneori de la plan, această tehnică te va ajuta să începi fără să ți se pară imposibil să ajungi la scopul final.
O schimbare pe care trebuie să o faci dacă vrei să economisești bani este să tai din cheltuieli. Însă decât să tai de tot cheltuielile pentru micile tale plăceri, le poți reduce frecvența. Este adevărat că nu vei pune deoparte la fel de mulți bani, dar nici nu te vei simți că depui un efort prea mare. Astfel, vei învăța să savurezi momentele și nu să te grăbești să consumi momentele.
Există un moment în viața oricărui om care încearcă să atingă un scop financiar când acesta se gândește că este imposibil să ajungă la capătul drumului și că ar trebui să abandoneze întreaga aventură. Însă, dacă gândești pozitiv și te premiezi din când în când, atunci poți evita acest moment. Dacă ești deja în această situație, poți găsi la credit247.ro suma de bani de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini o parte a acestui scop pentru care faci sacrificii.