Cum sa alegi cel mai bun serviciu de gazduire web pentru afacerea ta

Cum sa alegi cel mai bun serviciu de gazduire web pentru afacerea ta

Daca vrei sa-ti deschizi o afacere online, vei avea nevoie de servicii de gazduire web profesionale. Dar alegerea acestora poate reprezenta o adevarata provocare. Desi majoritatea firmelor de hosting ofera initial pachete accesibile, pe parcurs te poti trezi ca website-ul tau nu mai functioneaza sau ca exista taxe ascunse. Pentru a evita astfel de probleme, tine cont de criteriile de mai jos!

Tipul de gazduire web

Ce fel de website vrei sa construiesti? In functie de raspuns, vei sti daca iti trebuie un anumit software sau script personalizat. Este important sa ai si un plan de afaceri bine pus la punct, pentru a putea estima volumul de trafic. In general, gazduirea de tip shared este suficienta pentru bloguri sau site-uri de prezentare. Acest serviciu are costurile reduse, deoarece presupune faptul ca mai multe domenii impart resursele din acelasi server.

Iti doresti un magazin online si preconizezi o crestere rapida si considerabila? In acest caz, alege un server dedicat. Dupa cum sugereaza si denumirea, prin acest tip de gazduire web vei avea acces la toate resursele serverului. Astfel, vor exista mai multe optiuni si vei dispune de posibilitatea de a face modificari dupa bunul plac. Compania de hosting poate seta, insa, niste limite in functie de cat platesti.

Suportul disponibil

Imagineaza-ti ca urmeaza sa lansezi o campanie de reduceri. Chiar daca investesti mult in promovarea acesteia, ce vei face daca te vei trezi cu o eroare tehnica de tipul “Nu s-a putut realiza conexiunea la server”? Majoritatea clientilor nu vor mai reveni, iar asta iti va afecta vanzarile intr-un mod negativ. Pentru a trece peste un asemenea scenariu, serviciul de asistenta de la firma de gazduire web trebuie sa fie disponibil 24/7. In felul acesta, vei putea discuta live cu cineva pe chat si nu vei mai astepta cateva zile pentru a primi un raspuns la solicitarea ta.

Nivelul de siguranta

Exista o multime de hackeri care pot avea intentia sa iti atace site-ul. Acestia vor incerca sa patrunda in baza de date si sa stearga continutul sau sa-l modifice in scopuri personale. In unele situatii, informatiile se pot pierde si in mod accidental. Pentru a nu intampina dificultati, este important sa ai acces la copii de rezerva. Din fericire, exista firme ce propun gazduire web cu backup automat inclus in oferta.

O alta functie de care ai nevoie pentru a creste nivelul de siguranta este certificatul SSL. Motoarele de cautare afiseaza website-urile fara acesta ca fiind nesigure. In plus, lipsa unui certificat poate afecta si pozitia ta in Google. Pe de alta parte, prezenta lui indica o conexiune securizata pentru browser si protejeaza reputatia brandului tau.

Ia in calcul si optiunea de protectie DDoS! Unele atacuri cibernetice implica un volum imens de trafic fals, directionat catre site-ul tau pentru a supraincarca serverul. Un hardware de retea profesional te poate ajuta, insa, sa detectezi aceste solicitari false si sa le blochezi.

Cum sa alegi pachetul de gazduire web perfect?

Deoarece fiecare website este diferit, trebuie sa achizitionezi un pachet de gazduire care sa faciliteze conditiile de care ai nevoie. Pentru a face lucrurile mai simple, cumpara domeniul si hostul de la acelasi provider. Consulta pachetele de gazduire web THC si alege oferta potrivita!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *