CSM Arad şi-a premiat performerii din 2014

CSM Arad şi-a premiat performerii din 2014

Aflat sub tutela Ministerului Tineretului şi Sportului, Clubul Sportiv Municipal Arad a organizat, în nota deja tradiţională, „Gala Laureaţilor”, eveniment desfăşurat în cadrul complexului de tenis de masă „Emil Prokopecz”. Cu un prezentator surpriză, în persoana antrenorului coordonator al secţiei de nataţie, Martin Liptak şi sub coordonarea directorului Vasile Păltineanu, care a susţinut un cuvânt de deschidere, Gala Laureaţilor s-a bucurat şi în acest an de o prezenţă numeroasă, formată din sportivi, antrenori, conducători de cluburi, susţinători, sponsori, părinţi şi nu în ultimul rând invitaţi din partea principalelor instituţii arădene. Gala Laureaţilor 2014 s-a desfăşurat într-un ambient plăcut şi cald, presărat cu frumoase momente artistice oferite de sportivele secţiilor de gimnastică artistică, ritmică şi aerobică. Formatul de premiere a fost structurat pe patru secţiuni: sportivi de performanţă cu reprezentare internaţională, sportivi consacraţi, sportivi de perspectivă şi echipa anului.

Cei mai buni dintre cei buni!

Cel mai bun junior a fost desemnat atletul Raul Rusu, pregătit de profesorul Constantin Miclea. Rusu este medaliat cu bronz în proba de aruncare a suliţei la Campionatul Balcanic de juniori I şi deţine a şasea performanţă mondială în 2014 la această categorie de vârstă. Cea mai bună junioară a anului este jucătoarea de tenis de masă Bernadett Balint. Cele mai importante performanţe ale elevei lui Cristian Dodean sunt cele trei medalii europene la junioare, dar şi locul 5 la dublu mixt, în cadrul Campionatelor Mondiale. Cea mai bună senioară este jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean, antrenată de Cristian Dodean. Dana a ocupat locul 5 cu echipa României la Campionatele Mondiale, iar la Europene s-a clasat pe 7, tot cu echipa. Cel mai bun senior al CSM-ului în acest an este halterofilul Florin Vizitiu, antrenori Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan. Vizitiu este triplu medaliat european de juniori I, dar are clasări bune şi la Campionatele Europene şi Mondiale de seniori.

Tenisul de masă dă echipa anului

La aceeaşi categorie, a sportivilor cu reprezentare internaţională, au mai fost nominalizaţi următorii sportivi: atletul Andrei Gag, talerista Lucia Mihalache, tenismenul Marius Copil, kaiaciştii Gorbe Ladislau, Alexandru Stoian şi Gheorghe Faur, pistolarul Casian Codrean, atletul Denis Both, Marius Mascovits, de la volei pe plajă şi judoka Kinga Bleiczifer. Echipa anului este gruparea feminină de tenis de masă, medaliată cu argint în Superliga Naţională, în componenţa: Bernadett Balint, Andreea Fistyulof, Diana Lupu şi Andreea Dodean, antrenor Cristian Dodean.

Premii şi pentru schimbul de mâine

La secțiunea sportivi consacrați au fost premiaţi: Sorin Mîneran (atletism), Sonia Ichim (gimnastică ritmică), Iulia Berar (gimnastică artistică), Carmen Petre (kaiac-canoe), Beata Kabat (judo), Sebastian Călugăreanu, Adrian Lingurar, Paul Pantea (toți haltere), Adrian Dodean (tenis de masă), Cristian Faur (modelism auto), Melisa Nunciu, Grațian Vrabieș, Cristian Marcosan și Robert Gal (toți tir sportiv). La secțiunea sportivi de perspectivă au fost nominalizaţi: Daria Berar, Cristina Vesa, Iana Lupșa (gimnastică artistică), Emanuel Danciu, Adelina Vizitiu, Andrei Anton, Cosmin Krupla (toți haltere), Patrick Kugelman, Zoltan Laslo, David Crișan, Andreea Popescu (toți înot), Adela Strună (tenis de masă), Tudor Hermenean, Andreas Doringer (tir), Alexandra Almași, Ioan Sabău (kaiac-canoe), Paul Ponta, Andrada Balaș (judo), Maria Moț, Catrina Buniov (ambele gimnastică ritmică) și Casandra Rusniac (judo).

Trebuie menţionat, pentru a nu lăsa loc interpretărilor, că ordinea sportivilor nominalizaţi este aleatorie, fără clasificări! Singurele remarci au fost cele menţionate mai sus, pentru cel mai bun junior, cea mai bună junioară, cea mai bună senioară şi cel mai bun senior.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *