CS Beliu pregăteşte cu entuziasm sezonul de primăvară, clubul are şi echipă de handbal

CS Beliu pregăteşte cu entuziasm sezonul de primăvară, clubul are şi echipă de handbal

Antrenată din vara anului trecut de fostul căpitan al UTA-ei, Alexandru Manea, CS Beliu a început cu entuziasm şi ambiţii mari actuala stagiune de Liga a IV-a la fotbal. În primele șase etape, belenii au pierdut doar la Felnac și Socodor și au obținut victorii importante cu Păuliș, acasă și în deplasările de la Pâncota și Sântana. A mai fost și remiza cu Zăbraniul şi înfrângerea pe final cu liderul din Ineu, din runda a şaptea. De atunci și până la finalul anului trecut, din șase partide, belenii au mai scos doar două puncte pentru un loc 8 până la primăvară, cu 12 puncte în clasament. Lipsa unei pregătiri adecvate şi oboseala acumulată, aproape toţi jucătorii importanţi venind la antrenamente de la serviciu, şi-au pus amprenta pe rezultatele de la final de 2021, cele care au scos Beliu din cursa pentru play-off. „S-a pornit în vară cu entuziasm şi până la meciul cu Ineul am avut chiar un parcurs destul de bun, cred că nimeni nu se aștepta să câștigăm la Pâncota sau, mai ales, la Sântana. Apoi rezultatele nu au mai fost atât de bine, au intervenit probemele şi acum e clar că vom juca în play-out. Am adus în iarnă trei jucători, mai suntem în discuţii avansate cu unul şi sperăm că va fi mai bine, ne dorim un loc cât mai bun la finalul campionatului. Interesul nostru este să atragem şi copii din zonă, pentru a forma o echipă tânără şi de viitor. Acum facem antrenamente mai intensiv şi pregătim cât mai bine ultimele cinci meciuri din sezonul regulat”, ne-a declarat Marcel Mohaci, președinte al celor de la CS Beliu din debutul acestui sezon.

Marcel Mohaci: “Interesul este să atragem şi copii din zonă”

De altfel, promovarea juniorilor face parte din strategia clubului, iar doi dintre ei au şi confirmat deja la acest nivel: „Am promovat mai mulți juniori, cum ar fi Boroștean, el marcând golul de trei puncte de la Pâncota sau Botaș, şi el numărându-se printre marcatori. Îi mai avem pe Iacob, Rovinescu, Popovici sau Cotuna, jucători tineri din Beliu sau din zonă, pe care vrem să îi creştem. Un alt obiectiv este completarea grupelor cu care jucăm în campionatele județene de juniori, avem echipe la A1 şi la Under 13”, adaugă șeful belenilor. Stadionul din comună arată bine, iar de anul trecut belenii se pot lăuda și cu o echipă juvenilă de handbal feminin. Fetele sunt la început de drum şi participă într-un campionat inter-judeţean, cu alte echipe din judeţul nostru şi din Timiş.

Clubul are și echipă de handbal: „Fetele sunt la început de drum”

„Clubul mai are și o echipă de handbal fete, formată din 16 jucătoare, care se pregăteşte la sala de sport cu doamna profesoară Florica Boldor și participă la un campionat inter-județean, cu Timișul. Participă trei echipe din judeţul nostru şi trei din Timiş, au terminat turul de campionat, iar la finalul lunii am înţeles că încep returul. Suntem la început cu handbalul, dar vrem să ne dezvoltăm şi pe această linie, pentru că sunt multe fete din zonă dornice de a practica acest sport. Toate acestea sunt posibile prin implicarea autorităților locale, Primăria și Consiliul Local sprijină necondiționat activitatea sportivă din comună”, mai spune Mohaci.

Trei noutăţi pentru Manea: Busuioc vine din Liga a III-a!

Golgheterul belenilor în Liga a IV-a este Octavian Purtan, care a înscris de nouă ori și este al doilea în clasamentul marcatorilor din Liga a IV-a, la egalitate cu felnăcanul Puie. După restanța cu Felnacul, de pe 5 martie, până la finalul sezonului regulat, echipa lui Alex Manea va mai juca cu Sântana și Șimand, acasă, dar și la Ineu și Vladimirescu. La reunirea din această iarnă, Alexandru Manea a pierdut trei jucători: Achim şi Popa, plecaţi momentan de la echipă, dar și pe Sandu, dorit la Sebiş. În schimb, au venit alți trei: fundașul central Feri Molnar (Livada), tânărul atacant Alex Otiș (Zădăreni) și mijlocașul de bandă Liviu Busuioc, care în toamnă a evoluat pentru Crișul Chișineu Criș, în Liga a III-a!

Au marcat 12 goluri în primele două amicale, urmează Socodorul

În primul amical al iernii, belenii au înfruntat colega de eșalon Unirea Sântana, scor 5-5, reușite semnate pentru gruparea din Ţara Sămădăilor de Purtan 2, Mașniță, Cotuna și D.Crișan. A urmat al doilea test, 7-1 cu Olimpia Bocsig, goluri înscrise de Maşniţă 2, Gherghel 2, Manea 2 şi Popovici. Următorul adversar din amicale este Socodorul, meci programat sâmbătă, 19 februarie.

(foto: sportarad)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.