Coşghetera Aradului din sezonul trecut a ajuns în campionatul din Belarus

Coşghetera Aradului din sezonul trecut a ajuns în campionatul din Belarus

BK Horizont Minsk a transferat-o pe Adrienne Webb, 29 de ani, ultima oară la FCC Baschet Arad, anunţă baschet.ro. Baschetbalista americană a fost principala marcatoare şi cea mai eficientă jucătoare a Aradului în sezonul trecut al Ligii Naţionale. Webb a avut medii de 15.7 puncte, 3.8 recuperări, 1.9 pase decisive și 1.5 intercepții pentru un indice al eficienței de 13.9 unități în 20 de meciuri jucate în LNBF. Alături de „galben-albastre” a ajuns în finala Cupei României, acumulând medii de 16 puncte, 3.8 recuperări, 1.8 assist-uri și 2.2 intercepții pe meci, în șase partide din competiția eliminatorie.

Ca urmare a incertitudinii legate de partea financiară a clubului condus de Marcel Urban, dar probabil şi a pretenţiilor jucătoarei, Webb nu a mai putut fi păstrată la Arad, astfel că s-a orientat spre echipa din Minsk. În Liga Națională, Adrienne Webb a mai evoluat pentru CST BC Alexandria, Olimpia CSU Brașov, CSU Alba Iulia și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Americanca are în palmares titlul și cupa cu Sepsi Sfântu Gheorghe și Liga Europei Centrale cu CSU Alba Iulia.

FCC Baschet Arad a păstrat în lot două straniere din stagiunea precedentă, sârboaicele Brankica Hadzovic și Jefimija Karakasevic, cărora li se alătură americanca Angela Beadle. În mod normal, conducerea clubului ar trebui să mai anunţe transferul măcar a unei jucătoare străine, dar probabil totul depinde de situaţia financiară şi de sprijinul venit din partea Primăriei, care deocamdată se lasă aşteptat.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *