Corecţie în derby: Univ.Goldiş ICIM – Sepsi Sfântu Gheorghe 67-81

Corecţie în derby: Univ.Goldiş ICIM – Sepsi Sfântu Gheorghe 67-81
0 comments, 07/01/2015, by , in Baschet, Ultimele stiri

Univ.Goldiş ICIM a început lamentabil 2015, cu o înfrângere dureroasă în faţa lui Sepsi Sfântu Gheorghe. Eşec cât se poate de clar, care le-ar putea costa extrem de scump pe arădence în play-off. Derby-ul din această seară a fost la discreţia totală a liderului Ligii Naţionale, care a oferit o lecţie de baschet în Polivalenta arădeană. „Galben-albastrele” au rezistat ritmului impus de oaspete doar în primul sfert, încheiat la limită, scor 19-18. De la acest scor a început ascensiunea fulminantă a trupei pregătite de Zoran Mikes, care a avut în americancele Harrison şi Murphy două jucătoare de excepţie. Doar Simmons a jucat la nivel decent din tabăra gazdelor, în vreme ce restul jucătoarelor au părut parcă din alt film, dezamăgind o sală întreagă.

Recital al oaspetelor

La pauza mare era 43-33 în favoarea formaţiei din judeţul Covasna, iar suporterii arădeni încă sperau în revenire. Speranţe spulberate imediat după odihnă, Sepsi continuându-şi monologul şi dovedindu-se la fel de autoritară în special sub panouri, acolo unde gabaritul impresionant al pivoţilor adverşi a făcut diferenţa. Jose Araujo, căruia începe să îi tremure serios scaunul de antrenor, nu a găsit deloc antidot la jocul eficient al rivalei, iar la finalul sfertului trei erau deja 20 de puncte avans pentru Sepsi, spre stupefacţia tribunelor. Samburska a debutat cum nu se poate mai prost în tricoul vicecampioanei, ucraineanca mai având mult de recuperat până să ajungă la un nivel acceptabil de joc.

Sezon regulat compromis

Scenariul groaznic s-a păstrat şi în ultimul sfert, iar în ciuda unei uşoare reveniri, Univ.Goldiş ICIM nu a mai putut evita o înfrângere umilitoare. Pentru „galben-albastre” este al patrulea eşec din sezonul regulat, iar şansele de a mai prinde unul din primele două locuri sunt acum infime. Apele devin cât se poate de tulburi în tabăra arădeană, nevoită să gestioneze chiar la început de an o situaţie extrem de delicată, asta după ce a încheiat prost şi 2014, cu înfrângere tot acasă în faţa Târgoviştei. De cealaltă parte, Sepsi îşi continuă parcursul foarte bun de până acum şi rămâne în fotoliul de lider al campionatului.

Formaţii:

Univ.Goldiş ICIM: Simmons 21, Brosovszky 10 (3×3), Engelman 10 (2×3), Broomfield 9, Plouffe 9, Milovanovic 6, Crăciun 2, Samburska. Rezerve: Nagy, Mercea, Manea, Demeter.

Sepsi Sf.Gheorghe: Harrison 29 (4×3), Murphy 21 (1×3), Jeffery 12, Paşcalău 9 (1×3), Părău 8, Cutaş 2, Kelemen.Rezerve: Lovasz, Kokovay, Debreczi, Kilin.

Foto: Szigyártó Szabolcs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *