CFR Cluj – UTA 0 – 0 Egal în fieful campioanei pentru „Bătrâna Doamnă”

CFR Cluj – UTA 0 – 0 Egal în fieful campioanei pentru „Bătrâna Doamnă”

Atitudinea arădenilor din acest meci a făcut ca un punct prețios să poposească în curtea „Bătrânei Doamne”. UTA pleacă neînvinsă din Gruia și o așteaptă – fără Miculescu, suspendat din cauza cartonașelor galbene acumulate – pe Dinamo, într-un nou meci al orgoliilor pentru suporteri. Și mai mult decât atât, de când echipa Aradului a fost preluată de Ionuț Badea, nu a primit gol, acumulând patru puncte din două jocuri.

Roș-albii au fost susținuți în Gruia de o numeroasă galerie, de aproximativ 200 de persoane. Antrenorul Ionuț Badea a plusat la adrenalină, utilizând doi jucători under 21, i-am numit pe Isac și Miculescu. Nu s-a văzut neapărat acest aspect în jocul din Ardeal, cu toate că Neguț (14) și apoi Ștefan (17) l-au întins pe Iacob, purtător de banderolă în lipsa suspendatului Ubbink. Cea mai mare ocazie a primei părți a stat în capul lui Dangubic și în gheata lui Laukzemis (37). Under-ul Hindrich din poarta campioanei s-a metamorfozat în panteră și a avut reflexe de senzație la reluările celor doi.

Dominării finalului arădean de la finalul primei reprize i-a revenit, în antiteză, forcing-ul CFR-ului de după reluare. Neguț (46) a țințuit stâlpul stâng al porții lui Iacob, apoi Deac a trimis afară, după ce bravul portar utist a respins în prima fază șutul lui Păun (48). UTA a echilibrat jocul, pasele au curs în viteză, iar diferența din clasament a fost destul de rar sesizabilă, teritorial, pe terenul liderului. Astfel, cursa lui Roger (60), care a fost blocat, iar apoi a recuperat din fața lui Burcă, a fost încununată cu o așezare pentru Miculescu, decarul arădenilor ratând de puțin colțul lung al feroviarilor clujeni. Nu a fost timp de respiro, pentru că șutul lui Păun, din faza următoare, a fost respins de Iacob în bara din dreapta sa, îngerul păzitor cumințind apoi sfera buclucașă.

Marea șansă pentru bianco-rossi avea să vină la o lovitură liberă indirectă de la 8 metri de careul clujean. Hindrich a prins o minge venită din piciorul lui Manea, iar arbitrul ilfovean Sorin Costreie nu a ezitat, pentru a așeza zidul vișiniu pe linia porții. Batha a tras destul de moale după așezarea lui Roger (67), astfel că Ștefan a respins salvând o minge pe care scria gol. A fost un meci în care, în ciuda șutului periculos al lui Deac (76), Iacob a spus STOP tăvălugului amfitrionilor. Au contribuit la acest punct din bârlogul „bursucului” Dan Petrescu și jucătorii Otele, Vorobjovas, Baravykas și Medjimorec, introduși în partea secundă de Badea, care a dovedit până acum că simte vestiarul. Si seulement c’était possible, vorba francezului…

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.