Campionul Naţional al Tăietorilor de Lemne din 2012 este arădeanul Nicolae Nyamcsuk

Campionul Naţional al Tăietorilor de Lemne din 2012 este arădeanul Nicolae Nyamcsuk

Sâmbătă, 23 iunie 2012 la Oradea a avut loc Campionatul Naţional al Tăietorilor de lemne, Stihl Timbersports, în parcarea de la Era Shopping. În competiţie au intrat în acest an unsprezece sportivi, iar cei cu rezultatele cele mai bune vor face parte din lotul naţional care va reprezenta România la “mondialele” din septembrie de la Lillehammer, Norvegia. 

În faţa a peste o mie de spectatori, timp de trei ore, a avut loc un adevărat spectacol, cu nu mai puţin de cinci probe:  tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660, tăierea verticală şi tăierea la înălţime.

La finalul acestora noul campiona al României fiind declarat arădeanul Nicolae Nyamcsuk, de la Timbersports West, el fiind urmat de bihorenii Dan Petrescu şi Costel Pleş.În anul 2011 competiţia a fost câştigată de bihoreanul Nagy  Botond.

“ Sunt foarte bucuros că am reuşit să urc pe prima treaptă a podiumului, să-I bat chiar aici la ei acasă. În plus mi-am asigurat locul în lotul naţional al României la acest sport alături de care voi face deplasarea la “mondialele” de la Lillehammer, unde voi participa atât la simplu cât şi pe echipe, sper o clasare în primii 15”-a declarat Nicolae Nyamcsuk, campionul naţional din 2012

Ca un premiu pentru toţi cei prezenţi, fostul campion naţional, bihoreanul Botond Nagy a făcut un show demostrativ de tăiere cu aşa-numitul „Hot Saw”, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om. Cu peste 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 de km/h, super motoferăstrăul taie trei felii dintr-un buştean în mai puţin de opt secunde.

 

“A fost greu, în spatele acestui succes stau sute de ore de antrenament asidu, a fost o luptă crâncenă. Vă daţi seama de eforturile noastre atât fizice cât şi financiare, făraă acestea cu siguranţă nu puteam obţine aceste rezultate. Este îmbucurător faptul că Nicolae Nyamcsuk s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, dovadă că clubul Timbersports West din Zădăreni are valoare. Vreau şi sper ca în viitorul apropiat să avem cât mai mulţi reprezentanţi ai clubului nostrum pe podium, viitorul sună bine, am avut în competiţia de la Oradea un tânăr care abia anul acesta împlineşte 18 ani şi care a avut o evoluţie excelentă”- a declarat Aurel Ionescu, preşedinte Timbersprts West

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *