Campioana judeţului Arad la fotbal dă baraj de promovare în Liga a III-a

Campioana judeţului Arad la fotbal dă baraj de promovare în Liga a III-a

Promovarea în Liga a 3-a, ediția 2022-2023, se va decide pe baza regulilor care au fost folosite de Federația Română de Fotbal înainte de declanșarea pandemiei Covid-19 și a răsturnării peste cap a activității fotbalistice. Cele 21 de campioane județene, respectiv cea din București din acest sezon vor fi repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe, urmând a rezulta câte trei dueluri în fiecare regiune, decise prin tragere la sorți în această lună februarie. Meciurile rezultate sunt programate să aibă loc în data de 18 iunie 2022, ora 18:00, turul, respectiv 25 iunie 2022, ora 17:30, returul.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința din 25 ianuarie 2022, în unanimitate de voturi, ”Regulamentul jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, aplicabil în sezonul 2022-2023, cu mențiunea expresă că nu se va aplica regula golului în deplasare!”

Barajele de promovare în Liga 3 au loc la 18 iunie, respectiv 25 iunie

FRF a decis să se revină la regulamentul gândit înainte de izbucnirea pandemiei, asta și pentru că fotbalul județean s-a putut relua între timp și AJF-urile, respectiv AMFB-ul vor putea da reprezentante la barajul din această vară. Cele 42 de campioane vor fi împărțite în mod egal în șapte regiuni, vor rezulta câte trei baraje în fiecare regiune, deci un total de 21 de dueluri și, totodată, 21 de învingătoare care vor promova în Liga 3.

Meciurile rezultate în urma tragerii la sorți se vor desfășura în format tur (18 iunie 2022, ora 18:00) – retur (25 iunie 2022, ora 17:30), pe terenul fiecărei echipe. La baraj merge doar ocupanta locului 1 din Liga 4, dacă îndeplinește condițiile de participare

Campionatele județene trebuie finalizate până pe 12 iunie

Conform regulamentului aprobat la 25 ianuarie 2022, AJF-urile, respectiv AMFB sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 12 iunie 2022, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Dacă o echipă clasată pe locul 1 în Liga a 4-a a județului ei nu va îndeplini condițiile de participare la jocurile de baraj, atunci duelul în care fusese ea repartizată nu va avea loc, adversara urmând a fi declarată câștigătoare, deci promovată în Liga 3. Locul acesteia la baraj nu poate fi luat de ocupanta locului 2 din clasament.

FRF permite și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene care va participa la baraj, însă aceasta trebuie să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 2-12 iunie 2022.

Șapte regiuni, trei meciuri de baraj pe regiune

Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi în această lună, februarie, ziua nefiind încă anunțată, de către Departamentul Competiţii al FRF. Cele șapte regiuni decise de FRF, pe baza cărora se face tragerea la sorți pentru stabilirea viitoarelor baraje de promovare în Liga 3, sunt:

Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui;

Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;

Regiunea 3, Centru: Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu;

Regiunea 4, Vest: Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți;

Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița;

Regiunea 6, Sud: Călărași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova;

Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea.

”Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele 3 (trei) jocuri de baraj din fiecare regiune. Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse, care va dobândi calitatea de organizator al jocului”, sunt alte două reguli decise de FRF privind barajul de promovare în Liga 3.

Liderul Ligii a IV-a Arad este ACB Ineu, iar în play-off vor mai juca, aproape sigur, CS Socodor, Victoria Felnac și Unirea Sântana. Echipele din Glogovăț și Pîncota mai au doar șanse matematice să ajungă în lupta pentru câştigarea campionatului.

(sursă: liga2.prosport.ro)

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.