Calendarul sportiv al anului, în Arad. Gimnastica, la mare preţ!

Calendarul sportiv al anului, în Arad. Gimnastica, la mare preţ!

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Arad are obiective şi planuri îndrăzneţe şi în acest an, printre care lucrări de modernizare la principalele baze sportive, continuarea programului „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”, proiecte pentru tineret şi sportul de masă şi nu în ultimul rând o serie de acţiuni care să atragă copiii spre mişcare. În paralel, stă oferta avantajoasă de abonamente, la bazinul acoperit de înot „Delfinul”, unde arădenii sunt aşteptaţi de la mic la mare. „Am început anul încrezători că putem realiza lucruri şi mai bune decât în 2018. Doar că încă aşteptăm bugetul, fără de care nu ne putem face planuri exacte, vizavi de obiective şi proiecte. E clar că ne dorim să asigurăm un cadru prielnic pentru desfăşurarea activităţilor sportive, să fim acelaşi partener loial în organizarea competiţiilor şi să atragem un număr cât mai important de copii spre mişcare şi sport”, ne-a declarat directorul DJST Arad, Cristian Gavra.
Gavra: „Se menţine gradul ridicat de interes”
Calendarul sportiv din acest an cuprinde o serie de evenimente şi competiţii cu caracter naţional, dar şi internaţional, la care Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Arad e partener în organizare: „Deja au avut loc în Polivalentă, în acest început de 2019, evenimente importante, cum ar fi semifinala de Eurovision, sau Cupa Banzai la karate, dar calendarul din acest an cuprinde şi alte competiţii foarte importante, printre care le-aş remarca pe cele de gimnastică, atrase la Arad după foarte mult timp. În ceea ce priveşte activitatea de la bazin, se menţine gradul ridicat de interes al arădenilor, care ne trec pragul în număr mare”, mai spune Cristi Gavra. Într-adevăr, calendarul competiţiilor sportive aprobate până acum e unul destul de semnificativ, cu menţiunea că DJST Arad e partener în organizarea tuturor întrecerilor de mai jos:
Anul gimnasticii şi al artelor marţiale
Cupa Banzai la karate, ediţia a 26-a, deja consumată; Cupa „Emilia Eberle” la gimnastică artistică, în 28-29 martie, organizator CSM Arad; Cupa Sportsin baschet fete gimnaziu; Cupa Campionilor la arte marţiale, în 13 aprilie, organizator CS Cobra; Cupa Internaţională Transilvania la fitness, ediţia a II-a, în 5 mai, ACS WBPF România; Campionatul Naţional de gimnastică pentru copii, în 15-18 mai, cu organizatori CSM Arad şi Federaţia Română de Gimnastică; Cupa Tiger la karate, pe 1 iunie, organizator CS Tiger; Campionat European de Karate Shiko – Ryu, în 14-16 iunie, organizator Federaţia Română de Karate; Campionatul Naţional de gimnastică aerobică, în 18-20 octombrie, organizatori CSM Arad şi Federaţia Română de Gimnastică; Cupa Ballroom la dans sportiv, în 28-29 septembrie, organizator CS Ballroom Dance Arad.
Emilia Eberle, atu important al Aradului
Campionatele Naţionale de gimnastică revin la Arad după zeci de ani de absenţă, iar un merit important pentru readucerea lor în oraşul nostru îl are şi Liliana Nica, expert superior pe sport în cadrul DJST Arad, dar şi antrenorii secţiilor de gimnastică ale CSM-ului (Ciprian Hegyi şi Carina Franiov – gimnastică artistică, respectiv Elza Fărcuţa – gimnastică aerobică), cu un lobby important pe lângă conducerea Federaţiei Române. Aradul merita să i se atribuie competiţii importante, mai ales în gimnastica artistică, unde nume precum Ebilia Eberle, sala din Arad purtându-i numele, sau Adelin Kotrong şi Iulia Berar, ambii gimnaşti ai CSM-ului componenţi ai loturilor naţionale de seniori, au fost atuuri poate decisive în revenirea oraşului nostru pe harta organizatorică a gimasticii româneşti.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *