Ca-n vremurile bune! Aradul primeşte sâmbătă vizita campioanei Sepsi, într-un derby pentru poziţia de lider

Ca-n vremurile bune! Aradul primeşte sâmbătă vizita campioanei Sepsi, într-un derby pentru poziţia de lider

FCC UAV Arad şi Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se înfruntă sâmbătă în unul din cele mai aşteptate meciuri ale sezonului regulat din Liga Naţională de baschet feminin. După ani buni în care nu a contat în lupta pentru şefia campionatului, Aradul se întoarce în forţă şi emite pretenţii în acest sezon nu doar la finala campionatului, ci chiar şi la titlu, pentru că atât Sepsi cât şi CSM Satu Mare, rivalele “galben-albastrelor”, nu mai sunt forţe atât de redutabile precum în sezoanele trecute. Dovadă că fiecare a pierdut până acum câte un meci, la fel ca şi FCC UAV, iar derby-ul de sâmbătă, ora 18, din Polivalenta arădeană, este foarte important în perspectiva luptei din play-off. Formaţia lui Jose Araujo, întărită în iarnă cu încă trei jucătoare şi completă acum la nivel de lot, are un parcurs impresionant până acum, 17 victorii şi o singură înfrângere. Fanii speră ca favoritele să poată să învingă din nou campioana, după mai mult mult de şase ani! Ultima victorie arădeană în faţa lui Sepsi datează tocmai din 28 decembrie 2015, acel 76-55, la finalui acelui sezon echipa din Sfântu Gheorghe dând însă startul hegemoniei ce durează de şase ani, cu primul titlu din istoria clubului, urmat apoi de alte patru consecutive! De atunci, Sepsi a câştigat următoarele 19 meciuri cu Aradul, echipă care încearcă să îşi regăsească strălucirea de altădată şi iată că în acest an e pe drumul cel bun. Arădencele ocupă prima poziție a clasamentului, cu 35 de puncte, două mai multe decât formația din Covasna, care are însă un meci în minus, restanţa cu CSM Satu Mare, meci amânat pe motiv de COVID-19. FCC UAV e mai bună la palmares, cu nouă titluri în cont, faţă de doar cinci câte are Sepsi. Totuşi, ultimul an de graţie al formaţiei de pe Mureş, 2013, e tot mai îndepărtat, “galben-albastrele” trecând atunci în finală de rivala istorică, CSM Târgovişte. Se anunţă, aşadar un spectacol ca-n vremurile bune şi un derby de zile mari în Polivalenta arădeană, iar suporterii pot visa din nou frumos.

Sepsi e favorită, dar Aradul are resurse să o poată învinge din nou, după mai bine de şase ani!

Totuşi, Sepsi SIC porneşte din postură de favorită la Arad, asta şi datorită experienţei acumulate în cupele europene şi în acest sezon, echipa lui Zoran Mikes fiind practic “călită” în astfel de dueluri cu miză. Americanca Jones, coordonatoare de joc, extrema Pasic şi pivotul american Fraser sunt cele mai periculoase jucătoare ale campioanei, americanca Wallace, israelianca Raber, plus româncele Podar, Ghizilă, Cătinean şi Pop formând o echipă solidă, care însă s-a clătinat în finala de Cupă şi poate fi învinsă, mai ales după ce a pierdut-o pe Orban. Sepsi a câştigat clar meciul tur cu “studentele” arădene, scor 76-44 (n.n. singura înfrângere a liderului, de până acum), dar de atunci Aradul s-a întărit şi şi-a îmbunătăţit jocul, iar moralul lui Hadzovic et.company e la nivel înalt. Şi oaspetele vin pe Mureş cu multă încredere, după ce deja au pus mâna pe primul trofeu al sezonului, Cupa României, câştigând finala în faţa lui CSM Satu Mare cu 59-53. Sunt însă probleme de lot în angrenajul celor de la Sepsi, care nu mai pot conta în acest sezon pe una din principalele jucătoare, pivotul Nicolett Orban, accidentată grav la ligamente în deplasarea de la Agronomia. Ex-arădeanca muntenegreancă Pasic şi-a rupt şi ea nasul în semifinala de Cupă şi rămâne de văzut cât de aptă va fi pentru derby-ul de la Arad, ea forţând destul de mult în finală. O altă fostă jucătoare a Aradului, Anne Marie Părău, nu poate să îşi ajute echipa în acest sezon, fiind însărcinată. De cealaltă parte, Aradul nu anunţă probleme de lot, toate jucătoarele fiind apte pentru cel mai important meci al începutului de primăvară. Sârboaica Hadzovic, americanca coşgheteră Keys şi cipriota Akathiotou sunt armele principale ale gazdelor, dar e de aşteptat ca o altă americancă adusă în iarnă, extrema Sutherland, plus pivoţii Vitulova, Ghiţă, Vaida şi Nagy, să iasă la rampă.

Marcel Urban: „Sunt sigur că va fi un spectacol deosebit, îi aşteptăm pe fani alături de noi!”

Se anunţă o afluenţă mare de public la Polivalentă, iar conducerea clubului chiar va avea o acţiune comună cu cei de la UTA, astăzi la orele prânzului, pentru a chema suporterii la ambele meciuri de sâmbătă. Căpitanii celor două echipe vor face apel la arădeni pentru a veni în număr cât mai mare la regalul sportiv din weekend: UTA va juca de la ora 15, cu CS Mioveni, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1, iar FCC Baschet UAV Arad de la ora 18, cu campioana Sepsi, confruntare contând pentru runda a 23-a de campionat! “Ne aşteaptă un meci foarte greu, împotriva campioanei şi echipei ce domină de atâţia ani baschetul feminin, dar pe care fetele îl abordează cu mare încredere. Parcursul foarte bun de până acum ne dă dreptul să sperăm la un rezultat bun şi îmi doresc ca suporterii noştri, pe care îi aşteptăm alături de noi, să le împingă pe jucătoare spre victorie. Sunt sigur că va fi un spectacol deosebit, atât în tribune cât şi pe teren!”, este mesajul preşedintelui clubului, Marcel Urban.

Intrare liberă la derby: arădenii sunt aşteptaţi pe „Francisc Neuman”, apoi în Polivalentă!

Într-adevăr, o victorie arădeană ar putea fi sinonimă cu măcar locul doi la final de sezon regulat şi o posibilă semifinală de campionat cu avantajul terenului propriu. Mai mult, un eventual succes i-ar da echipei lui Araujo posibilitatea să spere chiar la prima poziţie înainte de play-off (ar fi necesar şi un succes la Satu Mare, în restanţă), care ar fi sinonimă cu evitarea lui Sepsi şi Satu Mare în semifinale şi securizarea în proporţie mare a ultimului act! Important de menţionat că intrarea va fi liberă la Polivalentă, pentru derby-ul Arad – Sepsi.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.