Burleanu dă asigurări: „Noul sistem va fi mai atractiv şi ne va ajuta la creşterea veniturilor”

Burleanu dă asigurări: „Noul sistem va fi mai atractiv şi ne va ajuta la creşterea veniturilor”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, după decizia Comitetului de Urgenţă de majorare a numărului de echipe de la 14 la 16 din Liga I, că noul sistem va oferi la finalul sezonului 2020-2021 şansa unei formaţii din play-out de a juca în cupele europene în urma unui baraj cu o grupare din play-off. „Indicatorii care fac referire la sistemul competiţional cu 16 echipe sunt audienţele TV, incertitudinea rezultatului de pe teren, numărul de spectatori, infrastructură, dar şi stabilitate financiară. Considerăm că acest sistem este mai atractiv şi ne va ajuta la creşterea veniturilor cluburilor din Liga I. Acest sistem rezolvă şi anumite minusuri ale sistemului cu 14 echipe, adică diferenţa de meciuri ale cluburilor din play-off şi cele din play-out. De asemenea, în actualul format trebuie să recunoaştem că au fost meciuri fără miză sportivă, lucru care se va schimba”, a spus Burleanu.

„În ceea ce priveşte finalul sezonului 2020-2021 vom avea o schimbare a sistemului de retrogradare/promovare. Aşadar vom avea 2 echipe retrogradate direct din Liga I şi 2 echipe care vor merge la baraj. Ceea ce presupune implicit că din Liga a II-a vom avea 2 echipe promovate direct şi 2 care vor disputa baraj. De asemenea, vom introduce o miză în play-out unde nu va mai fi doar o luptă pentru evitarea retrogradării, ci inclusiv vom oferi posibilitatea de a calificare în cupele europene. Pentru acest lucru vom avea un baraj între ocupanta locului 7 şi ocupanta locului 8 din play-out (n.r. – locurile 1 şi 2 ale clasamentului play-out-ului).

Deci cele mai bune echipe din play-out vor disputa un baraj într-o singură manşă pe terenul echipei mai bine clasate. Învingătoarea va disputa un nou baraj cu ultimul loc calificabil în cupele europene”, a adăugat preşedintele FRF. „Este un moment oportun de creştere de la 14 la 16 a numărului de echipe pentru a nu mai aştepta încă un sezon. Mă bucur de susţinerea importantă pe care acest proiect a primit-o din partea cluburilor din Liga I, pentru că 13 din 14 au susţinut această creştere la 16 echipe”, a mai spus Burleanu.

(agerpres)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *