Bosniacul Damir Dzumhur a câştigat BRD Arad Challenger

Bosniacul Damir Dzumhur a câştigat BRD Arad Challenger

BRD Arad Challenger, turneu de tenis dotat cu premii în valoare de 35.000 de euro plus ospitalitate, şi-a desemnat astăzi câştigătorul. Damir Dzumhur, favorit 5 şi locul 129 ATP, a reuşit să furnizeze surpriza şi să treacă de favoritul principal, ibericul Pere Riba, locul 84 ATP şi 26 de ani, scor 6-4, 7-6(3). Pentru bosniacul în vârstă de 22 de ani este al doilea trofeu în Circuitul ATP Challenger, după ce tot în acest sezon a câştigat pe zgura de la Mersin şi tot după o finală împotriva lui Riba. Ultimul act al turneului desfăşurat la Activ Club s-a desfăşurat pe o căldură toridă, dar cu destui spectatori în tribune, semn că absenţa românilor din fazele finale nu i-a îndepărtat pe arădeni de spectacolul tenisului. Finala a fost un regal pe cinste, Dzumhur şi Riba prestând un joc foarte bun, gustat din plin şi aplaudat la scenă deschisă de asistenţă.

Finala de la Mersin, cu repetiţie

După o oră și 41 de minute, Dzumhur s-a impus în două seturi, revenind spectaculos în primul set de la scorul de 1-4. Tot bosniacul a fost mai concentrat şi în setul doi, el conducând cu 5-3. Cu un serviciu excelent, Riba a egalat şi a dus setul în tiebreak, controlat însă clar de Dzumhur, care are 12 trofee în palmares în circuitul ITF, el fiind antrenat de tatăl său. De menţionat că ambii jucători au contestat vehement câteva decizii de arbitraj, dar până la urmă a câştigat cel mai bun. Finalistul Pere Riba s-a ales cu 48 de puncte ATP şi 2.975 de euro, iar campionul ediţiei a IV-a a BRD Arad Challenger, Damir Dzumhur, a fost recompensat cu 80 de puncte ATP şi 5.035 de euro.

Dzumhur s-a impus în două seturi echilibrate

Bosniacul îşi trece numele pe o listă selectă, la Arad mai câştigând în precedentele trei ediţii francezul David Guez în 2010, argentinianul Facundo Bagnis în 2012 şi anul trecut Adrian Ungur, după o finală cu arădeanul Marius Copil. La finalul turneului challenger de la Arad a fost organizată o festivitate de premiere, cu participarea partenerului principal al evenimentului BRD, dar în absenţa nemotivată a reprezentanţilor administraţiei locale, care probabil nu au avut timp de tenis. Ceremonia de premiere a fost susţinută de către Cosmin Hodor – director de turneu, Petru Negru – reprezentant BRD-Groupe Societe Generale şi Hans-Juergen Ochs – supervizorul ATP.

O săptămână de spectacol

La final, ambii jucători au mulţumit organizatorilor, sponsorilor şi spectatorilor, care au contribuit, alături de jucători, la o săptămână de tenis spectacol. Foarte simpatizat la Arad, Dzumhur a fost asaltat la final de susţinători, pentru fotografii şi autografe. Unul dintre spectatori s-a ales şi cu un premiu oferit de EMAG, după ce a intrat în posesia unei mingi aruncate în tribune, cu autograful câştigătorului.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.