Update: Blestemul ultimei secunde: UTA, egalată scandalos în prelungiri, după un penalty inventat!

Update: Blestemul ultimei secunde: UTA, egalată scandalos în prelungiri, după un penalty inventat!
0 comments, 14/09/2013, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Nervi întinşi la maxim şi frustrare la finalul meciului de astăzi, de pe stadionul Francisc Neuman, în care UTA a fost egalată la 1 în minutul 94, practic la ultima fază a meciului! FCM Târgu Mureş venea la Arad din postură de favorită, dar pe teren situaţia a fost foarte echilibrată, alb-roşii jucând, la fel ca la Oradea, peste aşteptări. Încurajaţi de peste 1.000. de spectatori, care au îndurat şi ploaia pentru a fi alături de echipă, elevii lui Trică au interpretat bine partitura tactică, închizând culoarele spre poarta lui Horvath. Centralul Balaci şi-a intrat însă în rol încă din minutul 15, când a închis ochii la o împingere evidentă în careu asupra lui Bârză, fază la care în mod normal se acordă 11 metri. Bumba şi Szilagy au creat primele faze periculoase la poarta arădeană, dar mureşenii au arătat prea puţin pentru o echipă cu pretenţii de promovare. Până la pauză nu am mai consemnat nimic notabil, dominarea sterilă a FCM-ului fiind absorbită foarte bine de arădeni.

Sălăjan a prins gustul golului

UTA a început mult mai bine partea a doua, iar şarjele ofensive ale lui Monac şi Bârză au adus şi primele emoţii la poarta oaspeţilor. Bine aşezaţi pe teren, textiliştii au controlat jocul în continuare, iar golul avea să cadă în minutul 77, când Sălăjan a câştigat un duel fizic cu Patriche, l-a driblat şi pe Caparco şi din unghi închis, a marcat cu un şut la colţul lung, care a lovit şi bara înainte de a intra în poartă. Golul a declanşat nebunia în tribune, unde UTA avea să fie susţinută admirabil până la final. În ciuda atacurilor susţinute, târg-mureşenii nu au mai reuşit să fie periculoşi, ba mai mult pe contraatac, Monac şi Sălăjan au ratat şansa de a închide conturile. Practic, când nimeni nu se mai aştepta, în al patrulea minut de prelungire, Bumba a căzut spectaculos în careu după un presupus contact, iar Balaci a indicat punctul cu var, spre disperarea întregii suflări alb-roşii.

Penalty controversat la ultima fază

La aceeaşi fază, portarul oaspeţilor, Camarco, a fost eliminat pentru proteste, iar Bumba a marcat, din penalti, cu un şut puternic, stabilind scorul final 1-1. Centralul severinean a fluierat imediat sfârşitul meciului, declanşând proteste vehemente din partea jucătorilor, a spectatorilor, dar şi a lui Adrian Marţian, care a tunat şi a fulgerat înspre arbitri şi observatori. UTA rămâne cu un punct după două etape, dar prestaţia jenantă a fluieraşilor şterge din meritele unei echipe care merita să fie mult mai sus în clasament.

Update: Reluările TV ale fazei controversate din minutul 94 îl contrazic pe centralul Balaci, care pur şi simplu a inventat penalty-ul, Bumba simulând grosolan!!!

UTA: Horvath – Zanardini, Ţabără, Ardelean, G. Neagu – Popescu, Marcu – Monac, Bîrză (82 Surugiu), Firţulescu (93 Moreno) – Apostu (65 Apostu).

ASA: Caparco – Homei, Patriche, Heil, Szilagyi – Cioinac (64 A. Roman), Onicaş (54 Hanca) – Bumba, Al. Dan, Buhuşi – Buhăescu (80 Salem).

Arbitri: Marian Balaci (Turnu Severin) – Iulius Timar şi Ovidiu Timar (Marghita – Bihor). Observator FRF: Iulian Spătaru (Timişoara) şi Cristinel Ristache (Reşiţa)

Foto: Bogdan Samoilenco

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *