Blestem pentru UTA?! “Bătrâna Doamnă”, finală pentru Liga 1 în Trivale!

Blestem pentru UTA?! “Bătrâna Doamnă”, finală pentru Liga 1 în Trivale!

Nu a fost să fie duminică, după meciul cu Rapid, dar sărbătoarea părea să se amâne doar pentru două zile. Utiştii şi suporterii lor se pregăteau să desfacă şampaniile în această seară: UTA era promovată în Liga 1, după 12 ani de absenţă, până cu trei minute înaintea finalului meciului de la Ploieşti, dintre Petrolul şi FC Argeş. Piteştenii reuşeau însă să transforme un penalty, în minutul 87, iar suporterii arădeni trăiesc parcă un coşmar fără sfârşit! Promovarea se va juca în ultima etapă, la Piteşti, iar o înfrângere, duminică, cu Argeşul lui Ionuţ Badea ar putea trimite UTA la baraj, dacă şi Mioveniul învinge deja consolata Petrolul! Ziua nu începuse bine pentru “roş-albi”, cu victoria Mioveniului la Turris, scor 1-0, însă “lupii galbeni” păreau să scape în câştigători cu Argeşul. La pauză a fost 1-0, după ce albanezul Vajushi a transformat cu precizie penalty-ul scos de Arnăutu, în minutul 15.

Petrolul, întoarsă de argeşeni: UTA a fost la câteva minute de promovare!

Găzarii au fost la conducere până spre final, dar ultimele opt minute aveau să fie dramatice şi necruţătoare atât cu Petrolul, ce putea intra cu şanse bune la promovare, cât indirect şi cu UTA, care tremură acum bine de tot pentru revenirea în elită! Argeşenii au întors incredibil rezultatul, după un gol egalizator marcat din ofsaid, în minutul 82, de Prepeliţă, pentru ca în minutul 87 Buhăescu să transforme cu precizie o lovitură de la 11 metri, în urma unui henţ în careu. Interesant este că gazdele continuă să nu câştige deloc în acest play-off, iar utiştii nu au mai fost ajutaţi de alte rezultate, exact când aveau mai mare nevoie. Victorie crucială pentru “alb-violeţi, scor 2-1, iar un succes şi cu UTA poate duce Argeşul în Liga 1! După înfrângerea cu arădenii, Mioveniul s-a apucat de treabă şi a câştigat la Piteşti, apoi s-a întors, astăzi, cu toate punctele de la Turnu Măgurele, învingând cu 1-0!

Mioveniul, victorie de Liga 1 la Turris! Rapid mai speră la baraj

Trupa lui Claudiu Niculescu urcă pe locul secund în clasament, la două puncte în spatele arădenilor, ameninţând chiar primul loc. Cel care a decis partida a fost Rădescu, în prima repriză, cu un șut în cros din colțul din stânga al careului de şase metri. Turris avea să rămână în zece oameni în prima repriză, după ce Negruț i-a aplicat un cot în arcadă lui Gherghe, iar Mioveniul a păstrat avantajul până la final. Mioveniul e acum la mâna ei şi cu o victorie în ultima etapă poate promova direct, Petrolul a ieşit total din cărţi, iar Rapid mai speră la locul 3, de baraj, dar doar câştigă cu Turris, iar UTA învinge la Piteşti. Calcule complicate şi pentru ultima etapă a play-off-ului din Liga 2, programată duminică, cu oră de start 18:30, pentru toate meciurile. Iar scenariul acestui sprint spre Liga 1 este total nerecomandat cardiacilor!

Liga 2, play-off, etapa a 4-a:

UTA – Rapid 1-2

Turris – Mioveni 0-1

Petrolul – FC Argeş 1-2

Clasament

1.UTA        4      1      1      2      7-7    29

2.Mioveni* 4      2      1      1      4-4    27

3.Argeş     4      2      1      1      6-5    26

4.Turris*    4      1      2      1      4-4    25

5.Rapid*    4      1      2      1      3-3    24

6.Petrolul   4      0      3      1      2-3    22

*echipele au beneficiat de o rotunjire în plus cu 0,5, la startul play-off-ului

**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

Ultima etapă (duminică, 2 august, ora 18:30): Argeş – UTA, Mioveni – Petrolul, Rapid – Turris.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *