Bilanţ pozitiv la CSM Arad. Obiectivele conducerii pentru 2016

Bilanţ pozitiv la CSM Arad. Obiectivele conducerii pentru 2016

Clubul Sportiv Municipal Arad a organizat astăzi o conferinţă de presă, pentru a face un prim bilanţ al anului aflat aproape de final, dar şi pentru a prezenta priorităţile şi obiectivele clubului pe anul viitor. La întâlnirea cu mass-media arădeană au luat parte directorul clubului Vasile Bociort, alături de câţiva antrenori ai secţiilor: Daniela Chiriac – gimnastică ritmică, Gheorghe Pop – tir, Adrian Jigău – haltere, Dorin Drimbe – judo, Cristian Dodean – tenis de masă, Ciprian Hegyi – gimnastică artistică, Gorbe Laslo – kaiac-canoe şi Constantin Miclea – atletism. Noul director al clubului a făcut pentru început o scurtă radiografie a acestui an, punându-se accent pe meritul deosebit al sportivilor şi antrenorilor:

Medalii deja mai multe decât anul trecut

Meritul este al lor, noi, ca şi directori, îi mai ajutăm sau îndrumăm, nu avem merite aşa mari. Statistic vorbind, în 2014 avem 135 de medalii naţionale şi 15 internaţionale, deci un total de 150. În 2015 avem deja 173 de medalii naţionale şi 10 internaţionale, total de 183, deci mai multe cu 33 decât anul trecut. Vrem să atingem cifra de 200 de medalii până la sfârşitul anului. În competiţia naţională inter-cluburi, în 2014 am ocupat locul 23, anul acesta putem urca în primele 17 poziţii. În 2016 ne-am propus un număr total de 539 de medalii, 129 internaţionale şi 410 naţionale. Am observat că multe secţii au progresat ca şi rezultate faţă de anul trecut, iar asta e bine.”

Noi secţii şi un centru olimpic la Arad

Vasile Bociort a prezentat apoi priorităţile şi obiectivele sale la conducerea clubului, în viitorul foarte apropiat, care implică evident şi anul 2016: „Ca şi obiective pe anul viitor, mi-am propus să continuăm selecţia în şcoli, pe care deja am început-o din luna septembrie şi care văd că dă cât de cât roade. De asemenea, vreau să înfiinţăm noi secţii cu impact mai mult la copii, gen tenis de câmp, unde vreau să creştem baza materială şi să îi dăm drumul la treabă, modelism sau arte marţiale. Vreau să vă mai anunţ că suntem în tratative pentru înfiinţarea unui centru olimpic, sunt şanse de 98% să aducem acest centru la Arad. Nu spun despre ce sport e vorba până nu e nimic oficial. Noi vrem trei centre, dar unul va fi sigur.”

Sorin Babii întăreşte staff-ul tehnic!

Directorul CSM-ului are şi noutăţi legate de staff-ul de antrenori al clubului, cu un nume sonor din sportul românesc atras la secţia de tir, dar are în plan şi discuţii cu autorităţile locale, pentru transferul definitiv al unor sportivi de mare valoare: „Ne mărim numărul de antrenori şi vă pot spune că Sorin Babii, cu care am discutat chiar ieri, va veni antrenor la noi, plus că vom mai aduce şi alţi antrenori. Am iniţiat şi un program de cantonament şi competiţii inter-cluburi, iar în perioada următoare o să discut şi cu autorităţile locale, să vedem dacă ne pot asigura fonduri necesare aducerii sportivilor care au plecat de la noi. Avem câţiva legitimaţi şi în alte părţi, iar eu zic că dacă sunt ai noştri, formaţi aici, să rămână doar la noi.”

Bernadett Balint a ales să joace pentru Ungaria

Antrenorul coordonator al secţiei de tenis de masă, Cristian Dodean, a clarificat şi situaţia jucătoarei Bernadett Balint, atât de dezbătută în ultima vreme: „Este încă sportiva CSM Arad, are contract până în decembrie 2016. Nu a vrut nimeni şi nici nu vrea să o dea afară, chiar mâine o aştept la Campionatul Naţional de tineret, unde sper să participe şi să cucerească medalii. A fost convocată în luna octombrie de către Federaţie la Campionatele Balcanice de tineret, dar nu s-a prezentat, în aceeaşi perioadă ea concurând la Openul Poloniei din partea Ungariei. Din acest an, ea joacă pentru naţionala Ungariei în competiţii neoficiale, având cetăţenie maghiară. Clubul va decide ce va face, dar eu o aştept să concureze pentru CSM, unde încă este legitimată. Am muncit cu fata asta de 10 ani, mi-am pierdut zile şi luni plecând de lângă familie ca să fiu alături de ea, la bine şi la greu. Imaginea mea a avut de suferit pentru cele apărute într-un articol de presă, nu o să las lucrurile aşa!”

30 de sportivi la loturile naţionale

La final vă prezentăm o listă a celor 30 de sportivi de loturi naţionale ai CSM Arad: atletism – Andrei Gag, Raul Rusu, Denis Both; gimnastică ritmică – Sonia Ichim; gimnastică artistică – Iulia Berar; kaiac-canoe – Carmen Petre, Ioan Sabău, Alexandra Almaşi, Laslo Gorbe, Alexandru Stoian, Gheorghe Faur; haltere – Emanuel Danciu, Bogdan Florescu, Emanuel Florescu, Daniela Gărgar, Luciana Condurache, Adelina Vizitiu, Denis Danciu, Daniel Jigău, Cosmin Krupla; modelism – Vasile Faur, Cristian Faur, Alexandru Faur; tenis de câmp – Marius Copil; tenis de masă – Daniela Dodean, Adrian Dodean, Paul Mladin, Adela Strună; tir – Lucia Mihalache; volei – Marius Mascovits (plajă).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *