Bernadett Balint se desparte de CSM Arad!

Bernadett Balint se desparte de CSM Arad!

Bernadett Balint rămâne cu siguranţă o figură importantă pentru tenisul de masă arădean şi implicit pentru Clubul Sportiv Municipal, culori pe care le-a apărat timp de peste nouă ani. Perioadă în care a adunat sute de medalii, atât naţionale cât şi internaţionale, convocări la loturile naţionale, dar şi diferite premii şi distincţii oferite pentru performanţele obţinute. Sosită la Arad pe vremea când director al clubului era regretatul Eugen Roman, Detti şi-a făcut cu siguranţă datoria faţă de CSM Arad, fiind un exemplu de educaţie, caracter, devotament şi nu în ultimul rând de valoare. Susţinută fantastic de familie, care i-a fost alături necontenit, Balint a crescut de la an la an, iar ofertele tentante au împins-o spre Germania, unde evoluează cu succes pentru echipa de primă ligă Kolbermoor şi recent spre Ungaria, ea fiind cooptată în lotul naţional de senioare. Pentru a clarifica exact situaţia contractuală a jucătoarei, destul de dezbătută în ultima perioadă, am stat de vorbă cu tatăl sportivei, Jozsef Balint, care ne-a anunţat că Bernadett şi-a reziliat astăzi, în condiţii amiabile, contractul cu CSM Arad:

Cooptată în lotul de senioare al Ungariei

Încă din vară am insistat să clarificăm situaţia ei, pentru că am vrut să îşi încheie cu bine contractul, să continue aici, să facă facultatea la Arad, să vedem ce va fi din toamnă, dacă va avea cu cine juca, dacă vor fi bani pentru concursuri, pentru că ea a ajuns la un anumit nivel şi avea nevoie de meciuri internaţionale. Din păcate nu am avut cu cine discuta în acele luni, nu era nici un director la club şi ne-am simţit abandonaţi, astfel că am decis ca ea să plece în Ungaria. Detti are cetăţenie dublă, română şi maghiară, iar Federaţia din ţara vecină insistă de mulţi ani pentru a o coopta. Pentru performanţă, trebuia să luăm această decizie, mai ales că până în august cei de acolo ne-au solicitat un răspuns ferm.”

Despărţire în condiţii amiabile: „Şi-a făcut datoria”

Bernadett Balint se desparte cu regret şi cu amintiri frumoase de CSM Arad, iar tatăl sportivei rememorează cu emoţie momentele importante de pe parcursul celor nouă ani: „Astăzi am discutat cu antrenorul ei, Cristian Dodean şi cu domnul director Vasile Bociort, care ne-au dat dezlegarea, am reziliat contractul în condiţii amiabile. Au fost înţelegători şi i-au urat lui Detti noroc în carieră, iar la final ne-am strâns mâna. Am rămas plăcut surprins, frumos din partea dânşilor. Au fost nouă ani cu bune şi rele, cu spuse şi nespuse, cu multă muncă, stres şi rezultate, o etapă importantă din viaţa lui Detti, care cred că şi-a făcut pe deplin datoria faţă de club, oraş şi ţară. Puţine au fost concursurile în care s-a întors acasă fără rezultate bune. Nu ne-a fost deloc uşor să plecăm de aici, am făcut eforturi şi sacrificii pentru a ne muta din Sfântu Gheorghe”, mai spune Jozsef Balint, dezamăgit totuşi de tratamentul de care fiica sa a avut parte la loturile naţionale:

Şapte ani fără Europene şi Mondiale

Niciodată, până acum, nu s-a pus problema ca ea să plece de la CSM Arad. Pot însă să spun că nu mai vrea să joace pentru naţionala României, de multe ori a fost respinsă şi neconvocată la trialurile loturilor, deşi valoarea ei o impunea. Acum se pregăteşte în Ungaria, alături de lotul de senioare al Ungariei, iar timp de şapte ani nu poate evolua pentru echipă la Mondiale şi Europene. La individual, poate concura la openuri şi Pro Tour-uri, chiar şi la Jocurile Olimpice, dacă se va califica în 2020.”  În încheiere, tatăl lui Bernadett a dorit să îşi exprime regretul cu privire la unele declaraţii ale sale, în special dintr-un articol din presă, în care se pune accent pe faptul că cei din club ar fi vrut să scape de jucătoare:

Mulţumiri conducerii şi antrenorului

Vreau să îmi exprim regretul că a ieşit aşa, nimeni nu este de vină, nici ziaristul, care şi-a făcut treaba, nici conducerea clubului sau Cristi Dodean, care până la urmă au vrut binele jucătoarei. Eu am spus la nervi unele lucruri, sunt puţin mai vulcanic, iar acum regret acele declaraţii şi îmi cer scuze dacă am supărat sau jignit pe cineva. Chiar dacă am mai avut câteodată neînţelegeri, vreau să îi mulţumesc antrenorului Cristian Dodean, pentru cei nouă ani în care a fost la bine şi la rău alături de Detti, a ajutat-o mult în cariera ei. De asemenea, nu am vrut să aduc niciodată atingere sportivilor de înaltă performanţă, ştiu că pentru a ajunge la valoarea Danielei Dodean e mult de muncă. Le urez tuturor sportivilor multă baftă!”, conchide Jozsef Balint, un tată care speră să îşi vadă fiica pe cele mai înalte culmi ale performanţei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.